Renault Mégane Estate dCi 110 ECO2 GT-Line (2012) #12

| Jaar van aanschaf | 2012 |
| KM-stand bij aanschaf | 16 km |
| KM-stand laatst | 3.800 km |
Renault - Mégane Estate dCi 110 ECO2 GT-Line
Op 2 mei 2012 is het grote moment daar de auto is besteld door de LM bij de dealer.
De Megane zal uiterlijk week 33 worden geleverd. Maar dan in week 28 komt het goede bericht dat de auto er is en op mij staat te wachten.
De volgende opties heb ik erbij genomen:
- Metallic lak Noire Etoile
- TomTom EU
- bi-Xenon verlichting
- Panoramadak/Privacy glas achter
- Automatische parkeerrem / Hill Assist
( Type aanduidingen Megane en GT-Line op de achterklep laten verwijderen )
Met alle opties die al standaard op de GT line zitten vond ik dit een mooie aanvulling, uiteraard waren er nog een paar over maar dat werd teveel van het goede.
Eerste indruk, intereur, bediening
Helemaal af. Interieur erg mooi, leuke sportieve accenten en fijn stuur, stoelen zitten erg goed, bediening van alles is gemakkelijk maar dat ben ik gewend van de ervaringen in de eerder gereden Renaults. Licht- en regensensoren werken ook goed. De ingebouwde Tomtom is super, stukken beter dan een los model dit komt in mijn ogen zeker door de bediening op de middenconsole.
Rijden!
Inmiddels zitten de eerste kilometers erop en deze zijn super goed bevallen. De motor is krachtig genoeg en voelt sterk aan als ik dit vergelijk met Peugeot wat toch een 2.0 ltr was, wel was deze vlotter in de 1ste en 2de versnelling. Maar dat mag de pret niet drukken.
Wegligging!
Deze vind ik heerlijk. Bochten kunnen moeiteloos zeer snel worden genomen worden terwijl de auto comfortabel genoeg geveerd is. Zelfs met drempels geen klachten en in de woon omegeving liggen er echt veel dus ben blij met de GT-line ondaks dat deze stugger is dan de andere versies.
Verbruik!
Het verbruik volgens de computer op 5.4ltr/100km (1/20). Ik moet wel zeggen dat ik snelweg rijd en ook veel binnewegen dus hoop dat het nog beter wordt we wachten af. Ben ook geen trage rijder, trek vlot op rijd altijd net iets boven de max snelheid. Aangezien de motor nog wat meer los moet komen en nog wel zuiniger zal worden, vind ik dit erg netjes.
Ben zeer tevreden tot op heden en ben super blij met de keuze voor de Megane echt een aanrader dit blijkt ook wel uit het feit dat er al vele op de wegen te bewonderen zijn.
Later meer.