Renault Mégane Estate dCi 110 ECO2 Expression (2012) #6

| Jaar van aanschaf | 2012 |
| KM-stand bij aanschaf | 7 km |
| KM-stand laatst | 3.000 km |
super stil en zuinig
Tja,de overstap van een VW Golf 6 naar een Megane was gewaagd. Maar, wat een geweldige auto. De vw verbleekt. De trekkracht van de 1.5 dci is vele malen beter dan de 1.6 tdi van VW. Het verbuik is veel lager en het geluisniveau is zo laag dat je niet hoort of de motor wel loopt. Ik heb niets dan lof over de eerste kilometers van deze auto. Ben in de voetsporen getreden van mijn echtgenote en zoon die reeds Renault reden.
Nog steeds 1e tank
Nog steeds bezig met de eerste tank. Hij geeft aan dat ik nog bijna 300 km kan rijden. Super dus. De zit in de auto is zonder meer goed te noemen evenals het veercomfort. Ik sta ook nog steeds versteld van het acceleratieniveau. De afzetmogelijkheid voor drank voorin is niet uitgebreid maar ik kan een halve literfles voorin goed plaatsen en aan de achterkant van de middenconsole kan ook een halve liter erin. Bij de asbak heb ik het peukenijzertje eruit gehaald en een blikje van 250 cc past er feilloos in zonder om te vallen zoals dat in andere houders wel eens gebeurt. Mijn mountainbike paste in tegenstelling tot mijn vorige auto er nu weer volledig (achter)in. Ben nog steeds heel tevreden over deze auto.
lange reis
Even op en neer naar Zwitserland geweest een paar dagen. Heenreis cruisecontrol 116 gereden.Bij aankomst na 760 km 4.5 liter op 100 verbruikt. Bij terugreis tussen 134 en 150 gereden. Verbruik 4.8 op 100. Heel zuinig dus. Bij 150 km snelheid 2500 toeren. Je merkt niets.In Zwiserland 2 de Albula en Fluelapas opgereden, beide 2400 meter hoog. Als je goed schakelt altijd veel vermogen aanwezig. De andere overbrenging van de versnellingsbak brengt met zich mee dat je in haarspeldbochten (bijna stilstaand)sneller terugmoet in de 1e versnelling om te voorkomen dat je in het tuboloze gat van de 2e versnelling valt. Dat is echter het compromis als je voor de zuinige versnellingsbak kiest met weinig brandstofverbruik. De buitentemperatuur was onder aan de berg 36 graden en bovenaan nog steeds 25. De motor deed heel stil zijn werk. De airco hielt de binnentemperatuur lekker op 23 graden. Is er nog een minpuntje te noemen. Mmmja, een vakje voor je zonnebril ontbreekt. Drinkflessen en blikjes kon ik uitstekend deponeren. Ben heel blij met deze aanwinst