Renault Mégane Estate dCi 110 ECO2 Dynamique (2012)

Renault Mégane Estate
Renault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane 2012Renault Mégane 2012Renault Mégane 2012Renault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault MéganeRenault Mégane 2012Renault Mégane

UitvoeringMégane Estate dCi 110 ECO2 Dynamique
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

eerste ervaringen

• 500 km

Ik wilde een iets grotere auto en het moest een A label zijn. Het is een Renaul Megane geworden.
Ik had een groot aantal auto’s getest voordat ik deze auto had besteld. Ik ben erg tevreden met deze auto tot nu toe.

Hij rijd erg goed en reageert erg snel als ik aan het stuur draai of op het gaspedaal of rem trap. De cruise control werkt erg intuïtief. Het start stop systeem bevalt ook prima. Ik moet nog even wennen aan 6 versnellingen, maar het pijltje op het dashboard herinnerd mij eraan om door te schakelen.

Bij min vorige auto niet gekozen voor parkeersensor, climate control en automatische ruitenwissers. Na een aantal weken kan ik nu al niet meer zonder, deze extra's zijn het hogere leasebedrag zeker waard.

Ik moet nog wel even wennen aan de stoelen en aan het formaat van de auto. Op hoge snelheden reageert het stuur ook erg gevoelig. Ik neem aan dat dit bij mijn volgende review allemaal perfect afgesteld is.

zomer ervaringen

De auto heeft inmiddels 20.000 km gereden. Ik heb geen problemen gehad.
De auto rijd prettig, ook in de alpen in Italie en Frankrijk reed ik makkelijk met een volgeladen auto 3 fietsen en een kofferbak.

De vaste trekhaak komt snel op de grond als ik over een drempel rijd. De aansluitstekker wordt door de dealer recht ipv schuin gezet, zodat de stekker niet verder kapot schuurt.

Hij rijd soepel naar boven en door de bochten. Ik ben helemaal gewend aan de gevoeligheid van het stuur. Op de snelweg heb ik een goede wegligging. Hij rijdt ook erg zuinig. (met 55 liter rijd ik tussen de 900 en 1300 KM ~ 5liter op 100km)

Ik rijd erg veel met de cruisecontrol. Het knopje om deze aan te zetten zit op een rare plaats, waardoor hij soms per ongeluk uit gedrukt wordt, maar hij werkt perfect.

Ik moet nog wennen aan het start stop systeem, die niet supersnel reageert. D carkit werkt goed, maar sommige mensen horen veel ruis aan de telefoon. Ik gebruik het oortje toch nog regelmatig hierdoor.De microfon zit niet op de meest logische plaats. Als ik 80 rijd ben ik wel goed verstaanbaar. Ik hoor pas bij hoge snelheid ruis, ik had de auto stiller verwacht. Het geluid van de radio is prima. De USB werkt erg handig.

De kofferbak is erg ruim, de beenruimte voor en achter is wat krap. De stoelen zijn goed instelbaar de onderrug steun is prettig. Jammer dat de bijrijder aan de knop moet draaien, een hendel was makkelijker geweest (als we bij ons kind willen).

Inmiddels al weer meer dan 2 jaar berijder van de Megane. Hij rijdt erg prettig. Ik heb geen reparaties gehad behalve de gangbare beurten. De + en - zijn hetzelfde gebleven.

Ik rijd nog steeds tussen de 800 en 1000km per tank ( ongeveer 1:20; 5 l/100km)
Op vakantie met een probox en fietsendrager rijd hij minder zuinig.

Eerste reparatie

Helaas is de buis naar de katalysator versleten. De garage had het snel gefixed, maar dit blijk een zwakke plek te zijn.