Renault Mégane Coupé 1.9 dTi Sport (2000)
Uitvoering | Mégane Coupé 1.9 dTi Sport |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Ik liep min of meer toevallig tegen deze auto aan bij een Renault dealer terwijl ik eigenlijk gekomen was voor een Clio dCi.
De auto stond bij een andere vestiging maar via de computer van de verkoper was het mogelijk een dermate goed beeld van de auto te krijgen dat een afspraak voor een proefrit snel gemaakt was.
De specificatie overtuigde al (lederen bekleding, Radio Renault, airco, automatische versnellingsbak, zeer lage km-stand voor een diesel van die leeftijd) en na de proefrit was de beslissing tot aanschaf vrij snel genomen.
De aflevering was uitstekend. De auto had een beurt gehad, nieuwe distributieriem, remschijven/blokken voor en 4 nieuwe banden.
Sinds de aflevering zijn de ervaringen eigenlijk boven verwachting goed!
Door ervaringen uit het verleden (niet met Renaults welliswaar) en de soms negatieve ervaringen van mede Renault-rijders was ik toch wat huiverig. Echter buiten het normale onderhoud en 2x een nieuwe voorruit (steenslag) is er eigenlijk alleen een ruitmotortje van het rechter achterraampje vervangen.
Het verbruik schommelt tussen de 1 op 16 (winter) en de 1 op 20 (zomer), olie heb ik tot op heden nog nooit hoeven bijvullen.
De rij-eigenschappen zijn goed. De auto is comfortabel en toch redelijk sportief te rijden, redelijk stil en op een enkele sporadische rammel lijkt het interieur goed in elkaar te zitten.
De bagageruimte is voldoende groot, echter daar de laadopening relatief klein is, moeten grotere stukken met beleid geladen worden. Ook de ruimte op de achterbank is natuurlijk wat krap, maar als de passagier voorin wat inschikkelik is, kan een passagier achterin wel mee voor korte ritjes.
Kortom: tot op heden ben ik uitermate tevreden met deze auto.
Ruitmotor klapraampje rechts achter vervangen.