Renault Mégane Coupé 1.6 16V Sport (2000)
Uitvoering | Mégane Coupé 1.6 16V Sport |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Jaar verslag
Ik heb de megane coupe vorig jaar gekocht nadat ik hem zag staan.
was er stapel verliefd op geworden.
hiervoor reed ik met volle tevredenheid in een toyota maarja gevoelens wat doe je eraan.
Ik moet zeggen nog steeds wat een plaatje zelfs een jaar na dato is de glans er nog niet af.
Moet wel zeggen dat ik eerst wel de twijfels had bij renault.
En dat de betrouwbaarheid tegen zou vallen. En dat is best wat anders dan bij de toyota maar na een goede garantie regeling en voor een hele mooie prijs toch de knoop doorgehakt.
En het is me vooralsnog zeer positief bevallen na een jaar en 8000 kilometer
Ten eerste de rij eigenschappen.
hij rijd best confortabel voor een coupetje en ook best strak
moet wel bijzeggen dat dit niet een racertje is daarvoor is ie weer te confortabel. Het sturen gaat verder precies maar wel zonder al te veel gevoel wat ik wel een beetje jammer vind.
Voor een 1.6 je is dit een zeer vlot en pittig karretje.
Naar mijn mening zelfs de beste keuze bij dit model. Hij trekt zeer vel maar je kunt er ook rustig mee rijden wat weer handig is in de file. Moet wel zeggen dat hij wat veel lawaai heeft bij snelweg snelheden
De verbruiks kosten zijn zeer goed rijd zelf momenteel 1 op 14 en ik rijd best stevig door verder niet heel duur in verzekering en belasting.
ook de uitrusting is helemaal ok met o.a. 4x electrische ramen, abs, elec, spiegels, sportstuur en stoelen 4 x airbag en nog meer.
en ook veel veiligheid dus wat ik ook belangrijk vind.
En dan de gevreesde electronica.
Ook die van mij heeft er last van de achterramen willen bijden niet meer open en als ik te hard het knipperlicht bedien gaat het dashboardverlichting uit. Maar je leert er mee leven.
Ook is ie niet echt handig je hebt weing ruimte, en dan die belachelijke achterklep waardoor je nauwlijkks iets mee kunt nemen. Wat is er mis met met het hatch systeem
Dus even op een rijtje de + en - punten.
+ Uiterlijk (vooral in het geel)
+comfort
+de 1.6 16 v
+de rust
+veiligheid
+uitrusting
+kosten
-electronica
-stuurt wat vaag in rechtuitstand
-bruikbaarheid
-die achterklep
Problemen.
Tot nu toe nie veel alleen die eerder genoemde electronica.
En een lekke uitlaat natuurlijk net buiten de garantie.
***UPDATE 08-09-2009***KM 139.450
de apk heeft ie weer overleefd en het ging verbazenwekkend goed
de uitlaat dat lekte bleek alleen een bevestegings rubbertje te zijn die stuk was. Verder ging ie er moeiteloos doorheen.
wel merk ik dat het rechter voorwiel iets begint te klapperen als ik een scherpe bocht maak. Dus daar ga ik eens even naar laten kijken.
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties5
- Comfort4
- Kosten4
PRIVATE LEASE Renault Mégane
Uitgelicht aanbod

Renault Mégane Coupé 2.0 16V IDE Sport (2000)

Max Verstappen wint met flinke voorsprong in Monaco

Opel Insignia Grand Sport GSI Edition Bitter – In het Wild