Renault Mégane 2.0 16V T 225 RS (2008)

Renault Mégane 2.0 16V T 225 RS (2008)

UitvoeringMégane 2.0 16V T 225 RS
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2010

Na bijna twee jaar in fase 1 RS te hebben gereden werd het tijd voor een nieuwe maar
vooral een betere. De fase 1 RS was zeker geen slechte auto, maar werd meteen door de pers de grond in geschreven.
Natuurlijk waren een paar punten van kritiek gegrond zoals de besturing en het onderstel was te soft. Als vroege koper mei 2004 was je al zeker genaaid, 3000 euro teveel betaald want toen kwam de Golf GTI uit. Februari 2006 eindelijk: de perfecte Megane RS was binnen!
De gefacelifte versie stond voor de deur met sportonderstel à la een Trophy, wat wil je nog meer. Het verschil met de fase 1 was werkelijk zeer groot, deze auto rijdt zo scherp absoluut fantastisch. Was de besturing van de fase 1 nog een punt van kritiek,bij de nieuwe versie is dit euvel compleet onder controle. Op een slechte weg is de auto vrij stug,maar op der Autobahn komt ie volledig tot zijn recht.
De algemene kwaliteit van de auto is ook sterk verbetert,waren er de fase 1 nog wat rammeltjes en kraakjes bij de nieuwe is behoort dit tot de verleden tijd.
De lak kwaliteit blijft een punt van aandacht,de auto zit prima in lak.
Maar sinds renault de lakken op waterbasis maakt is het en blijft het altijd oppassen oppassen met wassen op krasjes etc.
Toch is er ook een punt van kritiek, er werd een cobra alarm ingebouwd deze heeft
meer als een half jaar niet gewerkt.
Uiteindelijk werd er met Frankrijk gebeld en werd alles nog geregeld.
Al met al is de auto geweldig en heeft alles wat de fase 1 miste.

04-12-06
Vandaag de winterbanden gemonteerd al met al een flinke klus, daarna nog even een rondje proefgereden.
Bleek het pompje van de ruitensproeier defect te zijn, meteen bij de dealer langs gereden en het euvel wasin 30 minuten verholpen.
Over 3 weken naar Oostenrijk dus winterbanden verplicht, rijdt prima over nat en glad
wegdek, maar gaat het een beetje ten koste van de wegligging.
Ik heb ernu bijna 10000km erop zitten en nog geen drup olie verbruikt.

12-01-07
Na een retourtje Oostenrijk valt er eindelijk weer iets te schrijven.
Ik heb vorig jaar een setje winterbanden gekocht,na veel passen en meten bleek een
stalen velg 17 inch van de laatste type Espace te passen.
Daar omheen werd een setje winterbanden Dunlops 3M 215/45/17 91V gemonteerd.
Nu ik er tweede winter mee aan het rijden ben,blijkt dat na dit winterseizoen het waarschijnlijk einde verhaal is met dit setje.
Het gaat dan om de voorbanden,achter zijn ze nog perfect.
De banden worden dan ook zeker niet gespaart, ze worden gebruikt waar voor ze gemaakt zijn GAS geven.
Op de terugweg uit Oostenrijk 1000 km waren we in 8,5 uur thuis met een gemiddelde
van 121 km per uur.
Het verbruik bleef dan nog redelijk binnen de perken met 1 op 10,5 gemiddeld.

18-09-2007
Het is gebleken dat de winterbanden van prima kwaliteit zijn,want ze gaan nog wel een derde winter mee.
Voor de zomervakantie een klein beurtje laten doen,niks geen problemen voor 200 euro was ik klaar.
In juni nog met een Megane RS R26 gereden,van deze auto is het onderstel hetzelfde als bij mijn huidige auto.
Het grote verschil is het sperdiffertieel en de banden,deze zijn iets comfortabeler dan de Dunlops.
De R 26 is vooral super met het sperdiffertieel in al omstandigheden enorme grip.
Dus alle paardenkrachten kunnen volledig benut worden,zelfs al in de bocht.
Er gaat een gerucht dat vanaf September het differtieel standaard wordt bij de optie
Sportonderstel.
Dus het wordt langzaam al weer uitkijken naar een nieuwe RS.
Zal perfect uitkomen tegen die tijd is het beste er wel af van de voorbanden.

17-12-2007
Pas weer mijn winterbanden laten monteren,het wordt nu echt de laatste winter met de voorbanden.
Vanaf September geen enkel probleem gehad met de auto.
Vorige week een nieuwe Megane RS besteld in het Noir Profond dus zwart.
Ook weer met alle opties zoals Xenon,sportonderstel en Cabasse-radio.
Het sportonderstel is standaard met de antraciet kleurige velgen met 235/40r18 banden.
Helaas is het sportonderstel niet leverbaar met het sperdiffertieel,het zou een veel te duren optie worden.
Als alles goed gaat is de auto 02-2008 bij de dealer.
Mijn huidige auto hebben we reeds te koop staan,bij de dealer in het systeem.
Het is een van de weinige 5-drs Megane RS met sportonderstel in Nederland.
Dus volgende week nog een keer naar Oostenrijk met deze RS en dan komt de nieuwe al weer in het vizier.

25-02-2008
Na een retourtje Oostenrijk zijn we weer schadevrij terug in ons belastingparadijs.
LEVE de slurptax en andere preventieve BPM zakkenvullerij de vakantie is weer voorbij.
Het vakantiegevoel is weer plotsklaps verdwenen gaarne even 200 euro extra aftikken bij de aflevering van ons new vehikel.
Het retourtje Oostenrijk is probleemloos verlopen de kwaliteit van de Renault Megane RS is dik in orde.
Bij thuiskomst is er wel een setje nieuwe remblokken voor gemonteerd.
Dit was puur preventief ze waren nog niet versleten,maar het echte bijterige gevoel was er vanaf.
Komende vrijdag is het zover de nieuwe Megane RS staat dan klaar.
De combinatie is geweldig met de antraciet kleurige velgen met de zwarte buitenkleur.
Zo spoedig mogelijk zal ik hier foto’s van plaatsen en een nieuwe review openen.
De Brembo remklauwen hebben ook een kleur verandering ondergaan deze zijn voortaan rood i.p.v zilver.

problemen met het alarm
4-12-06 pompje ruitensproeier kapot.

10,0