Renault Mégane 1.6 16V Tech Line (2005)

Renault Mégane 1.6 16V Tech Line (2005)

UitvoeringMégane 1.6 16V Tech Line
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Deze auto heb ik nu een week. In deze week heb ik er ruim 1300 kilometer mee gereden, waaronder in Duitsland. Het is een heerlijke auto voorzien van de meest denkbare opties. Aan een aantal zaken is het even wennen, maar daarna zie je ook het gemak. Deze zaken zijn: de automatisch verlichting en ruitenwisser. Dit alles gebeurt middels sensoren. De CC is geweldig. Het is heerlijk om een constante temperatuur te hebben. Ook de motor bevalt prima. We hebben eerder in een Megane (vorig model station versie) de 1.6 16V gehad. Deze was in verhouding veel rumoeriger en minder krachtig.

CD en navigatie zijn in deze auto gescheiden. In de Laguna was het of de navigatie cd of een eigen cd. Samen met het aparte beeldscherm maakt het dit ook weer tot een belevenis.

De auto stuurt en remt direct. In veel tests lees je dat men de besturing wat minder vindt. Ik heb hier letterlijk geen opmerkingen over. Banden (Continental) zijn niet rumoerig. Over slijtage kan is nog niets zeggen, maar als fervent Michelin gebruiker ben ik alles behalve ontevreden.

Wat natuurlijk ook speciaal blijft is de standaard cruise control en snelheidsbegrenzer. Ook deze zijn aan te bevelen om te gebruiken.

21 juni 2006 Inmiddels staat er ruim 21.000 kiloter op de teller. Ik heb absoluut nog geen problemen gehad. Op de lange afstanden is het een trouwe reisgenoot.

25 dec 2006 De banden van Continental zijn inmiddels vervangen door 4 winterbanden. Bij het wisselen van de banden bij 31.000 kilometer werd mij echt aangeraden deze niet meer te gaan gebruiken. Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Bij mijn Laguna (inruil bij bijna 80.000 kilometer) zaten de originele Michelin achterbanden er nog op. Achter waren de Continentals bijna compleet versleten. Ik heb geen sportieve rijstijl, kan met een gerust hart zeggen als iemand een Renault koopt vraag de dealer om er Michelin onder te zetten. Verder inmiddels 38.000 kilometer gereden en nog steeds geen problemen. Verbruik gemiddeld ruim 1 op 14.

11 maart 2007 Inmiddels staat de auto op ruim 44.000 kilometer. Problemen: nog geen enkele. Ook de aanrijding uit november 2005 heeft niet geleid tot kraakjes, piepjes etc. Het is een perfecte auto. Rijdt lekker vlot met het verkeer mee en met gebruik van de cruise control is het echt ontspannen rijden. Verbuik ligt met veel file rijden op de A2 ongeveer op 1 : 14,1.

Dit is wel mijn laatste aanvulling voorlopig. De auto blijft in ons bezit, echter onze tweede auto een Renault Twingo (2003) gaat weg omdat ik een leaseauto krijg.
7 okt 2007. De Renault Megane is bijna 2 jaar oud en heeft bijna 60.000 kilometer gereden. De 60 duizend km beurt is al geweest. Problemen nee absoluut niet. Enkel een drukknopje op het bestuurdersportier is vervangen. Verder geen problemen. De auto rijdt nog steeds als nieuw. Verbruik, zeker op de lange afstanden met cruise controle 1 op 14. De Michelin banden die er eind april op zijn gezet zijn super. Vergeleken met Continental is het 100% verbetering qua afrol geluid en zeker qua slijtage. Olieverbruik zo weinig dat het electronische peil na 30 duizend kilometer nog steeds vol aangaf.

Stoelen zijn goed niet te comfortabel gewoon heerlijk om lange afstanden in te zitten. Verstelbaarheid van stoelen en stuur is goed. Doordat mijn vrouw en ik beiden niet al te lang zijn is er voldoende ruimte voor de kids achterin.

Versnellingsbak, erg makkelijk en trefzeker te bedienen. Handrem, een gemak.

Aflegruimte. Portiervakken, ruim genoeg voor de kaarten. Het dashbord kastje is geen kastje maar een kast. In armsteun voor nog ruimte en verder op vele plaatsen (in portier van bestuurder en passagier) in de vloer en ga maar door.

Kofferruimte: je weet het dat deze wat minder groot is, echter met vakantie kon nog steeds (ook met vijf personen) alles netjes opgeborgen worden zonder te proppen.

Verrast mij deze auto, met veel negatieve reviews die geplaatst zijn zou dat wel moeten. Echter, dit is onze derde Renault allen nieuw en uit de jaren die door velen als probleemjaren worden genoemd 2001, 2003 en 2005. Geen enkel probleem. Heerlijke auto’s. Hebben wij geluk, misschien wel.

Zou ik deze auto weer kopen: ja.

De auto is nog nieuw, geen problemen gehad.

Geen probleem van de auto maar van een medeweggebruiker die mijn op dat moment 1 maand oude auto ramde, waardoor de rechterzijde veel schade had (hij reedt weg uit parkeerstand). Bij mijn Renaultdealer in Bergharen is de auto perfect hersteld.

Nu bijna twee jaar oud, eerste maand heeft de auto een ongeluk gehad, kun je dit als probleem omschrijven nee. De auto is een absoluut betrouwbare reisgenoot.

de laatste kilometers

De Megane is nu bijna 3,5 jaar jong. Onze ervaringen met de auto blijven positief. In alle tijd is het een betrouwbare auto gebleken zonder problemen. Aan de motor is vorig jaar iets meer onderhoud gepleegd om er voor te zorgen dat deze zijn betrouwbare kilometers voort kon zetten (ook onder garantie van Renault). In de steek gelaten zijn we nooit. Ook de electronica werkt nog steeds perfect. Ik heb het gevoel dat wij toch telkens een goede koop doen bij Renault. Binnenkort wordt de Megane vervangen door een nieuwe Clio. Qua ruimte is deze voor ons nu voldoende. De Megane was ook voor mij gekocht als auto voor woon/werk. Sinds 2 jaar een lease auto waardoor de prive auto ook wat kleiner mag.

Is er niets negatiefs: nou een klein puntje. Deze auto had een 6e versnelling mogen hebben 120 km/u bij 3.750 toeren. De motor kan met een gerust gevoel een 6e versnelling aan.

10,0

PRIVATE LEASE Renault Mégane