Renault Laguna Grand Tour 1.9 dCi 120pk Expression (2003)
Uitvoering | Laguna Grand Tour 1.9 dCi 120pk Expression |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Deze auto bevalt heel goed.
Was in het begin bang voor een miskoop na een aantal reviews hier te hebben gelezen, maar heb tot op heden nergen last van.
Heb er nu 7 duizend kilometer opzitten in deze auto, waarvan 3500 km vakatie (Spanje, Salou) Zowel op de heen als op de terugreis stapte ik zeer ontspannen uit, wat ik een zeer groot pluspunt vind van deze auto. Kan me nog herinneren dat ik, na zo’n lange rit, wel eens helemaal kapot uit een auto stapte. Tijdens deze langer ritten heeft de auto mij nog niet een keer in de steek gelaten.
Motorisch komt deze auto niets te kort met zijn 120PK en een verbruik van 5,7liter op 100km is toch super! Komt neer op ongeveer 1:17,5km
Wat me wel tegenvalt van deze auto is de sound van de speakers, deze vind ik qua vermogen wat te kort komen ten opzicht van mijn vorige auto.
Airco blaast niet altijd koude lucht (Dit was goed te merken toen het 30 a 35 graden was) Wellciht komt dit doordat de airco nooit een onderhoudsbeurt heeft gehad, maar hiermee moet ik nog terug naar de dealer.
Update:
Na 2 maand een nieuwe intercooler gekregen (garantie)
Na 5 maand is er een compleet nieuwe versnellingsbak onder gezet (Ook garantie)
Na 7 maand sloeg op de snelweg de turbo op hol (das pas schrikken!!) gevolg: kapotte turbo en vastgelopen motor. Dit was buiten de garantie, maar alles werd vergoed oor Renault Nederland, waarvoor hulde voor deze service.
Als je achteraf alles goed relativeert, kom je tot de conclussie dat Renault gewoon een hele slechte auto op de markt heeft gebracht, want waarom vergoeden ze een nieuwe turbo en motor nuiten garantietijd? ---- Omdat deze mankementen bekent zijn bij Renault!
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Renault Laguna 1.8-16V Dynamique Automaat NAP, Airco, Cruise control
- 2004

Renault Laguna Grand Tour 2.0-16V Privilège airco automaat apk 25-04-2026 inruil mogelijk nap
- 2005

Renault Laguna Grand Tour 2.0-16V T Privilège Automaat | Navi | Xenon | Autom. Airco | Cruise Control | LMV | PDC | Half Leer | APK tot 01-04-2026!
- 2005