Renault Laguna Grand Tour 1.9 dCi 100pk Elective (2003)
Uitvoering | Laguna Grand Tour 1.9 dCi 100pk Elective |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Met terugwerkende kracht een review over mijn nieuwe Renault Laguna Grand Tour Serie Elective 1.9 DCI uit 2003. Hele mond vol maar komt neer op een Expression uitvoering met een aantal opties. Mijn kleur was Bleu Orage. Deze uitvoering was voorzien van:
16 inch velgen
gescheiden climatronic
Radio/cd met 6 speakers
electrisch inklapbare spiegels (extra optie)
electrische ramen voor en achter
electrische spiegels
mistlampen
Heerlijke auto waar ik altijd met erg veel plezier en genot in heb gereden. Motorvermogen was met 100pk niet bloedstollend te noemen maar was wel ruim voldoende om met het verkeer mee te komen. Op de snelweg was deze wagen in zijn element. Vier volwassenen met volle bepakking naar Barcelona was geen enkel probleem, 30 pakken CanDo laminaat achterin ook niet! Helaas heb ik na 2 jaar in 2005 een zeer zwaar auto ongeluk met deze auto gehad (afgesneden door een auto die is doorgereden. Ik moest uitwijken en ben met 80 km/h frontaal tegen een boom gereden) en is de auto total loss verklaart. Voor veiligheid moet ik deze auto een dikke 10 geven aangezien ik er alleen een blauwe plek op mijn arm aan over heb gehouden.
Tal van problemen, bijna allen onder garantie verholpen. De lijst:
cruise control stuk
2 X rechter raam niet goed open/dicht
2 X gerammel uit motor compartiment
schakelbak vastgelopen (dwars doorgescheurd)
electrische spiegels haperden
bestuurders stoel kraakte
2 X temperatuur sensor motor stuk
Ik heb de auto aangeschaft bij Renault Amsterdam bij de Amsterdam Arena. Ik heb dit bedrijf als zeer slecht ervaren. Het begon bij aflevering van de auto dat mijn verkoper niet aanwezig was, ik de auto zelf uit het magazijn moest rijden en ik de sleutel van een monteur kreeg. Het eindigde bij de dag dat ik een uur heb moeten wachten omdat mijn auto zoek was. Verder is het dikwijls voorgekomen dat mijn klachten niet verholpen waren. Ben na het auto-kwijt probleem alleen nog maar naar de Renault garage in Badhoevedorp gegaan; uitstekende service! (wellicht doordat het een wat kleiner bedrijf is??).
Verder wil ik aangeven dat de algehele afwerking best wat beter had gekunt. Piepjes, kraakjes en bijgeluiden zijn aan de orde van de dag in de Laguna.

Renault Laguna 1.6-16V Authentique Airco, Cruise control, Trekhaak
- 2004

Renault Laguna Grand Tour 2.0-16V T Privilège Automaat | Navi | Xenon | Autom. Airco | Cruise Control | LMV | PDC | Half Leer | APK tot 01-04-2026!
- 2005

Renault Laguna Grand Tour 1.8-16V Dynamique