AutoWeek.nl heeft je steun nodig

Renault Laguna Estate 2.0 dCi 150 Dynamique (2010)

Renault Laguna Estate 2.0 dCi 150 Dynamique (2010)

UitvoeringLaguna Estate 2.0 dCi 150 Dynamique
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

3 mei 2010 een nieuwe Renault Laguna Estate 2.0 dCi 150 Dynamique opgehaald als opvolger van de voorloop Avensis (lease dus).
Standaard al compleet, belangrijkste items: meesturende Xenon verlichting, panoramisch schuif/kanteldak, 17" velgen, pdc, ingebouwde TomTom, keyless entry, zonneschermpjes in de deuren.
Ik heb er tot nu toe met veel plezier in gereden; Ik ben met 1m95 aan de lange kant, en de Laguna zit stukken beter dan de rugpijn opwekkende Avensis.
Auto heeft voldoende power en rijdt daardoor erg soepel, waarbij het geluidsniveau laag is. Het enige dat opvalt is bij een sterke (zij?) wind dat ofwel het panodak ofwel de dakdragers herrie gaan maken, moet daar nog eens beter op letten.
Ben afgelopen vakantie met de caravan (1500kg) naar Z-Frankrijk gereden en dan ga je de auto echt waarderen- met zijn 5-en erin, dakkoffer erop, caravan erachter en cruisen maar. Er is geen helling geweest waar de combinatie moeite mee had, sterker nog, elke helling was met 90 a 100 km/uur te doen. Was bij mijn Vectra wel anders...

De ruimte achterin valt wat tegen, mijn kinderen zij nu nog klein maar ik denk dat het voor de gemiddelde puber niet meevalt om achter de bestuurderstoel plaats te nemen (staat bij mij in de achterste stand).
Tot nu toe nog geen problemen. Er ging een aantal weken geleden een onderhoudslampje branden maar dat bleek loos alarm.
Blackberry icm bluetooth werkt erg prettig, goed geluid aan beide kanten van de 'lijn'.
En dan nu de winter in, ben benieuwd hoe hij zich dan houdt.
Verbuik gemiddeld 6,6l/100 km, vakantie niet meegeteld (12l/100 km :-( )

Bijna een jaar verder.

Zojuist heeft de Laguna zijn 30000 km beurt gehad waarbij er geen bijzonderheden te melden waren. En dat past bij het beeld van het afgelopen jaar- een auto waar nooit iets mee aan de hand is. Of het nu gaat om 3000 km met een 1500 km zware caravan of om het trotseren van decimeters dikke sneeuwlagen, hij doet wat hij moet doen: rijden.
En hij rijdt goed, meer dan voldoende kracht, lekker stil. De navi van TomTom voldoet prima, geluidskwaliteit van de standaard audio installatie is ruim voldoende. Ik ben erg tevreden, alleen het twee keer toeteren bij het(automatisch) vergrendelen blijft storend, al went het toch ook wel weer. Verbruik: 6,6l/100 km....

De laatste loodjes...

En zo komt er een eind aan ruim 4,5 jaar rijden in de Laguna. Dik tevreden, dat kan ik wel zeggen. Verschillende keren in één ruk naar Kroatië en Italië, of met de caravan naar het zuiden van Europa. Tuurlijk veel files, veel woon werk, veel korte ritjes- maar hij heeft me nooit in de steek gelaten. Sterker nog, behalve zijn regulier onderhoud nooit iets meegemaakt- niet eens een kapot lampje. Een keer een lekke band, dat was het wel. Bijna afscheid, kwestie van weken. Als ik nu een occasion zou moeten aanschaffen zou ik het wel weten, ik zou gaan voor deze betrouwbare en comfortabele Fransoos! Ben benieuwd hoe zijn opvolger, de Passat, gaat bevallen. Hoop dat ie minstens zo goed is als de Laguna!

9,5