Renault Laguna Estate 2.0 16V T 170 Initiale (2009)
Uitvoering | Laguna Estate 2.0 16V T 170 Initiale |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
zeer stille en eindelijk een echte degelijke auto
na lang denken wat voor auto ik moest gaan nemen is het toch de laguna estate 20 16v automaat initiale geworden.
echt 1 waar alle opties opzitten die je maar kunt bedenken en in mijn ogen kan hij niet voller.
deze keuze heb ik gemaakt uit verschillende type stationcars.
heb een aantal jaar geleden ook het oude model laguna gehad,maar had daar heel wat problemen mee maar ben toch weer bij de laguna terug gekomen omdat renault belooft had dat de nieuwe laguna een top auto zou worden.
nou zoals ik de kwaliteit beoordeel en ik ben echt een zeikerd is het echt goed te noemen,geen plastic meer maar degelijke materialen die niet gaan kraken en rammelen.
de auto is super stil de automaat schakelt werkelijk super en de kwaliteit binnenin is voor een franse auto echt goed te noemen,gooi maar eens de deur dicht dat klinkt nu gewoon goed en zwaar vergeleken bij de vorige laguna.
ik vind dat hij rijd als een dikke duiste auto met alle luxe die de fransen altijd willen geven.
ook de stoelen zitten harder dan je gewend bent van een fransoos dus in mijn ogen gaan ze nu echt leren hoe je een auto moet bouwen.
ik denk of hoop dan ook dat ze eindelijk eens waar maken wat ze belooft hebben en hopen dat ze niet zo storings gevoelig zullen zijn, en zal proberen elk kwartaal een update te geven hoe ik deze auto ervaar.
ik zal daar dan ook heel kritich in zijn goed is goed maar als het tegen valt zal ik ook geen blad voor de mond nemen en waneer nodig mij worden terug nemen als ik een verkeerde keus heb gemaakt.
de auto's waar ik tussen getwijfeld heb waren de bmw 3,audi a4,opel insignia en de vw passat en alle in station uitvoering.
update
er staat nu ruim 5 duizend kilometer op de teller en heb wel het een en ander te melden.
het verbruik valt erg tegen ik redt de 1 op 10 echt niet,maar is eerder 1 op 8 en vindt dit voor een tweeliter onacceptabel.
mijn vorige auto een bmw 530 haalde ik met gemak de 1 op 10
mis toch ook wel wat comfort in de stoelen de zijdelingse steun valt tegen en merkte dit pas op bij lange ritten.
op de snelweg kun je eigenlijk niet met het dak open rijden want je wordt gek van de herrie.(dak schuift naar boven over rest van het dak heen)dus gebruik eigenlijk alleen de kantelstand nog maar.
de navigatie is werkelijk top en is goed en simpel te bedienen.
wat ik wel erg mis is het diepe zitten maar dat is iets persoonlijks en heeft natuurlijk niets met kwaliteit te maken.
verder geen storingen en kwaliteit materialen zijn dik in orde maar begin me toch te irriteren aan dit soort dingen en denk dan toch wel vaak heb ik wel de goede keus gemaakt.
het is natuurlijk zo dat dit natuurlijk mijn persoonlijke meningen zijn al hoewel het verbruik iets is wat denk ik meerdere mensen met mij zullen delen dat renault toch echt de slag heeft verloren wat betreft zuinige auto's.(fabrieks opgave gecobineerd 1 op 11 )maar hoe ik ook rijd het lukt me echt niet.

Renault Laguna Estate 2.0 16V Sélection Business
- 2009

Renault Laguna Estate 2.0 16V T GT 205pk | Panorama dak | 1 ste eigenaar | Volledig dealer onderhouden | Uniek |
- 2008

Renault Laguna Coupé 2.0 16V T GT | 205pk | Bose premium Audio | Lederen bekleding | Stoelverwarming |
- 2009