Renault Laguna Break RN 1.8 (1997)

Renault Laguna Break

UitvoeringLaguna Break RN 1.8
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2001

Een heerlijke ruime auto. Uitstekende stoelen en een mooie brede achterbank met 3 gordels waar de kinderen met z´n drieën genakkelijk op passen. Met mijn lengte van 1,90 is een ideale rijpositie te vinden. Stuur is in diepte verstelbaar. Ik vind het heel bijzonder dat mijn stoel pas halverweg de rail staat, ondanks m´n lange stelten.
Verbruik is zo´n beetje 1:11. Af en toe de gebruikelijke franse rammel, maar gaat vanzelf weer weg.
Wij hebben de familiale uitvoering, zodat er nog 2 kleintjes achterin extra meekunnen. Erg makkelijk, maar inderdaad alleen echt kleintjes.
Niet echt een scheurijzer, maar daar hebben we m ook niet voor aangeschaft. Hij voldoet precies aan onze wensen voor gezinsvervoer. Alhoewel kids groter worden het lastiger wordt. Doch das een luxe-probleem voor die 2x per jaar.

Gebruikelijk onderhoud. Uitlaat, banden, remmen.
Uitzonderlijk: een slang van de stuurbekrachtiging en waterpomp.Gebruikt iets teveel olie, maar niet hinderlijk.
En met 175000 km begaf de distributieriem het. Een forse reparatie. Echter enige tijd voordien was ik bij de dealer, die aangaf dat de riem bij de volgende grote beurt vervangen diende te worden, dus zo rond de 200000 km.
Heb gereclameerd bij Renault Ned. en kreeg op de herstelkosten maar liefst 85% coulance. Prima service.
Terwijl ik toch 2e eigenaar ben en de auto gewoon bij een handelaar gekocht heb. Wel waren alle beurten altijd trouw uitgevoerd. (het voordeel van de boekjes bij een 2ehands auto)
De dealer waar wij onderhoud door lieten doen was dramatisch, wat een hautaniteit mat men zich daar aan ten overstaan van klanten. Dat doen we nu ergens anders beter en goedkoper.

7,0