Renault Laguna 2.0 16V T 170 Initiale (2008)

Renault Laguna 2.0 16V T 170 Initiale (2008)

UitvoeringLaguna 2.0 16V T 170 Initiale
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2014

foute naamgeving Laguna 3

Ik heb de auto in januari 2014 gekocht met de teller op 75.000 km. Dit was de Initiale uitvoering met de 2.0T motor plus 6v automaat en een glazen schuif- kanteldak.

Ik heb me laten overtuigen door de bewering van Renault dat de auto op de bodemplaat van de Nissan Primera staat en dat Nissan veel van de bouwkwaliteit heeft verbeterd. Wel, ik kan bevestigen dat het verschil met de Laguna 2 phase II die ik hiervoor had behoorlijk is. De bouwkwaliteit is gewoon goed te noemen; geen rammeltjes, piepjes of kleine mankementen. Dat wordt ook bevestigd in de serieuze autopers en dat was voor 2007 wel anders.

De automaat is alleen al een wereld van verschil met de vierbak uit mijn vorige Laguna.
Verder vind ik de stoelen (leer, elektrisch verstelbaar) zeer comfortabel en zit ik er met mijn 191 cm goed in. De hatchback variant heeft iets minder laadruimte dan de Estate maar het verschil is maar klein.

Vanaf 75000 naar 102000 heb ik exact nul mankementen gehad. Wel heb ik de originele accu uit 2008 laten vervangen want die werd wel minder. De fijne climate-control (normal en soft stand en dual zone) en het afrolcomfort van het onderstel maakt het een ideale reisauto. Tel daarbij de bi-focus xenon lampen, de geluidsisolatie en de lekkere geluidsinstallatie met cd-wisselaar en je snapt waarom ik deze auto heb. De 18 inch velgen zijn wellicht niet ieders ding maar ze zien er gaaf uit al rijdt de auto met 17 inch velgen wel comfortabeler.

Zijn er ook nadelen? Zeker wel. Het verbruik is behoorlijk. De auto heeft en E voor milieukenmerk dus dat zegt wel wat. Verder weegt de auto best wat dus dat betaalt zich terug via de wegenbelasting. Grootste nadeel, en daarmee kom ik op de titel van deze review, is het feit dat de vorige Laguna modellen de reputatie van deze auto erg ver naar beneden hebben gehaald. De Laguna-3 had gewoon in 2007 al Talisman moeten heten. Dat is niet gebeurd dus de waardevermindering is navenant.

7,5