Renault Laguna 1.9 dCi 120pk Dynamique (2002)

autoreview

Renault Laguna 1.9 dCi 120pk Dynamique (2002)
Renault Laguna 1.9 dCi 120pk Dynamique (2002)Renault Laguna 1.9 dCi 120pk Dynamique (2002)Renault Laguna 1.9 dCi 120pk Dynamique (2002)Renault Laguna 1.9 dCi 120pk Dynamique (2002)Renault Laguna 1.9 dCi 120pk Dynamique (2002)Renault Laguna 1.9 dCi 120pk Dynamique (2002)Renault Laguna 1.9 dCi 120pk Dynamique (2002)Renault Laguna 1.9 dCi 120pk Dynamique (2002)Renault Laguna 1.9 dCi 120pk Dynamique (2002)Renault Laguna 1.9 dCi 120pk Dynamique (2002)

Signalement

UitvoeringLaguna 1.9 dCi 120pk Dynamique
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2002
KM-stand bij aanschaf6.700 km
KM-stand laatst0 km
Lezerswaardering: 65%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Net nadat we de Renault Scenic gekocht hadden besloten we een caravan te kopen. Het was een kleine caravan, dus de Scenic moet dit makkelijk kunnen trekken. Wij vertrokken met volle moet naar Italië. Het rijden met die combinatie bleek een avontuur te zijn. Nog nooit zoveel schietgebedjes gedaan. De scenic bleek niet zo’n goede caravan trekker te zijn. Maanden lang gezocht naar een auto die wel makkelijk een caravan kon trekken. Onze keuze viel op een Renault Laguna Dynamique 1.9 DCI 120PK hatchback. Het was een demo model, en voor de 4 maanden die er al in gereden was, ging er een behoorlijk bedrag van de nieuwprijs. We hadden liever de Grand Tour gehad, maar voor deze prijs en uitrusting konden wij hem niet laten staan.

De laguna heeft een mooie uitstraling. Sportief maar toch ook weer chique. Auto’s ontwerpen kunnen die Fransen.

Ondanks de lage zit (wij waren inmiddels de scenic gewend), zat hij heerlijk. Fijne kuipstoelen met goede steun aan alle kanten. Prachtig interieur keurig afgwerkt. De opgeblazen diesel liep als een zonnetje en erg rustig. De laguna nodigt uit tot de nieuwe manier van rijden. Dus snel naar hoge versnelling schakelen. Door het hoge koppel is dat geen enkel probleem. Op de snelweg haalden wij dan ook makkelijk een gemiddelde van 1:18. Met de caravan erachter 1:11 tot 1:12. Dat zijn erg mooie cijfers. Wij kochten de diesel niet om er voordeliger mee uit te zijn, maar puur voor zijn trekkracht en comfort. Rond de 120 km/u was het toerental 2200 toeren. Dat rijdt erg rustig. De vaak vertelde rammeltjes bleven achterwegen.

Na een paar maanden konden we de auto eindelijk uitproberen met de caravan erachter. Daar hadden wij hem tenslotte voor gekocht. Het wegrijden van 0 tot 5 km/u viel erg tegen. De koppeling snel loslaten en een beetje gas, om de koppeling platen te ontzien, werkte niet helemaal. Dotje gas en de koppeling langzaam op laten komen wel. Rijdt de auto boven de 8 km p/u dan komt er een enorme kracht uit het vooronder. Op de weg naar het zuiden, na het verlaten van Luik, stoof de laguna naar boven. De combinatie haalde alles in. Auto’s met of zonder caravan het maakte niet uit. Door de behoorlijke compressie van de diesel remt hij ook goed af op de motor. Het bijremmen is daardoor niet nodig. Wij waren erg gelukkig met de auto.

Helaas komen de exterieur en interieur ontwerpers van een hele andere school, dan de ontwerpers van de techniek. Na twee jaar kregen wij erg veel spijt van onze aankoop. De Laguna liet ons vaak in de steek en zo ook de dealer en Renault Nederland.

3,3
 • Betrouwbaarheid
  1
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Lezersreacties (5)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens