Renault Laguna 1.9 dCi 100pk Elective (2003)
| Uitvoering | Laguna 1.9 dCi 100pk Elective |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand bij aanschaf | 8 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Na een aantal jaren het vorige type Laguna te rijden ben ik ’verplicht’ overgestapt op een nieuwe. Verplicht, omdat het leaseconract afgelopen was.
Aangezien er de actiemodellen ’Elective’ waren was de keuze niet moeilijk. Het is een zeer complete auto met cruise-control, automatische climat control, diverse andere kleine dingen en voor 495,00 Euro het Carminat kaart systeem. Zeer scherp maar Renault gaat binnen enkele maanden overstappen op DVD navigatie. Hij rijdt zuinig(1 op 17) en is toch pittig genoeg. Zeer goede wegligging. Ik heb er de verwarmde en electrisch inklapbare buitenspiegels als optie bijgenomen. Een gemiste kans van Renault dat dit inklappen niet automatisch gebeurt bij het ontgrendelen van de kaartsleutel.
Update!
Inmiddels rijd ik alweer ruim een jaar in deze auto.
Absoluut niks te klagen, ben nog geen enkel probleem tegengekomen. Alhoewel... klepje van de radio begint irritant te trillen, maarja dat is dan ook het enige.
Zeer solide weggevoel.
De enige klacht tot nu toe is dat ik absoluut niet te spreken ben over de kwaliteit van de speakers. Ze trillen overmatig. Volgens de dealer is er niets aan de hand en erkent het probleem niet. Word dus ook niets aan gedaan behalve het advies om duurdere speakers te laten monteren. Bij navraag bij diverse andere Renaultdealers toch begrepen dat het euvel wel bekend is. Oplossing is de kapjes eraf en kneedgum ertussen. Probleem opgelost maar wel zelf moeten doen. Het onderhoud wordt dus vanaf nu door een andere Renault-dealer gedaan.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Renault Laguna 1.6-16V Authentique Airco, Cruise Control, Trekhaak, Stuurbekrachtiging
- 2004

Renault Laguna Grand Tour 1.6-16V Authentique | nieuwe apk bij levering | mooie nette auto !
- 2004

Renault Laguna Grand Tour 3.0 V6 Privilège Aut 1e eigenaar!
- 2005

De Renault Laguna II veroorzaakte veel ellende: dit verhaal kende je waarschijnlijk nog niet

De Renault Laguna II herinneren we ons ook om de sleutelkaart

De pretentieloze middenklassers van 20 jaar geleden