Renault Grand Scénic TCe 160 Bose (2018)
Uitvoering | Grand Scénic TCe 160 Bose |
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2025 |
naar Italie geweest
Na lang wachten toch besloten om weer een grotere auto te nemen.
Gezien ik met de Scenic's vanaf 2002 goede ervaringen heb gehad en er tegen een mooi exemplaar liep heb ik een Scenic 2018 160pk automaat in Bose uitvoering gekocht.
Toch jammer dat de diesel helemaal dood is gemaakt en qua kosten niet meer verstandig is. In grotere auto's vind ik het prettiger om een moderne diesel te hebben. Maar goed het is nou eenmaal niet anders en de moderne TCE motor doet zijn werk prima.
Met een koppel van 270NM en automaat gaat het allemaal prima.
Ik heb de auto vlak voordat ik op vakantie zou gaan gekocht. Niet per definitie de slimste zet en een gokje. Wel even voor de zekerheid een flesje olie in de achterbak gezet. Alle standen en niveaus gecontroleerd. En een uitgebreide schoonmaak beurt gegeven.
We hebben op de heenweg en terugweg vele opstoppingen en vertragingen moeten ondergaan. Dit met buiten temperaturen van plus 35 graden C. De test voor de auto. En de auto heeft het prima volgehouden. Wel zijn de leren stoelen dan niet helemaal de juiste keuze. maar je kan niet alles hebben en het zit er in (met stoelverwarming).
Het verbruik viel mij ook erg mee. Ik zat inclusief files en autobaan snelheden (+140km/h) boven de 1 op 14. Daarnaast met rustig rijgedrag is boven de 1 op 16 ook echt haalbaar.
Ook op de hoge snelheden meer dan genoeg rust aan boord om het uren vol te houden. De airco hebben we altijd op Soft gehouden. Op vele Renaults kan je de ventilatie op Soft, gemiddeld en hoog zetten. Ondanks met +35 graden kon de stand op soft prima de auto van binnen koelen.
PRIVATE LEASE Renault Scénic

Renault Scénic 1.3 TCe 140pk Bose 7 persoons Trekhaak/Pano-dak
- 2018

Renault Scénic 1.3 TCe 115Pk Intens | Navigatie | Climate Control | Parkeersensoren Voor & Achter | Achteruitrijcamera | Cruise Control & Snelheidsbegrenzer | Privacy Glass | Keyless Entry |

Renault Scénic 1.3 TCe Intens 7p. Nieuw binnen; Wordt nog showroomklaar gemaakt