Renault Grand Scénic dCi 130 Energy Bose 5P (2013)

Renault Grand Scénic dCi 130 Energy Bose 5P (2013)

UitvoeringGrand Scénic dCi 130 Energy Bose 5P
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

Eerste ervaringen!

Eind Juni was het zover: na een 1e proefrit eind december,besteld model 2013 in maart, bleek ik tot recent te moeten wachten op het hernieuwde model 2013 met licht gewijzigde grille. Ook mijn 1e voorkeurskleur, rouge absolut, was niet meer beschikbaar, dus werd het de 2e keus: rouge granat!.....

Wederom een Grand Scenic, met open dak en 130 pk, nu niet meer 1.9dci, maar 1.6dci en in Bose uitvoering met rijbaanverklikker.

Eerste bevindingen:
-moter: geruislozer, meer het doortrek- karakter van een benzinemotor, geen lichte dreun meer bij 130 km p/u,die de oude 1.9dci had. Wel vind ik, merk je "minder body", vs. 1.9dci onder de 1400 toeren; ook dreunt de motor dan m.i. (relatief) meer dan de oude 1.9dci, die je dus meer schakellui kon rijden.Mooi voordeel blijft natuurlijk wel de nu 20% bijtelling!
-(constructie)kwaliteit: wederom geen "8+": krakend deurpaneel linksvoor vanaf dag 1; na dealer bezoek NIET verholpen; audioversterker lijkt zomaar soms uit te vallen bij draaien cd en slaat dan weer aan; (vernieuwde)Bluetooth (sinds model 2012) werkt niet op mijn BB 9790; deed dit dus wel op het 2010 model.....; prima Michelin banden trillen, ligt natuurlijk niet direct aan de auto: opnieuw uitbalanceren (idealiter matchen, maar dat kunnen de meeste garages niet...)
-conclusie: blijft geweldige, comfortabele auto, zeer goede prijs/kwaliteit verhouding; zeker in de nieuwste Bose gedaante, uitvoering 2013-bis, wel kleine (kwaliteits)punten van aandacht nog, Renault!

Al weer snel vele km's verder.......

Ik rijd veel en dus alweer over de 30.000 km heen.... De Scenic bevalt me in algemene zin goed: concept MPV is gewoon prettig: ruimte en met open dak veel licht! Motor bevalt mij ook beter dan de "oude" 1.9dci; wel zoals al eerder omschreven: onder 1300 toeren minder trekkracht. Wel een kraakje in de rechterdeur, maar het open dak kraakt nu niet, zoals wel bij mijn vorige Scenic! Wederom geen trilvrije winterbanden (Michelin alpine serie 4"), die ook zingen/joelen vanaf 70 km, maar dat staat natuurlijk op zich los van de Scenic. Binnenkort komt er iemand van Michelin kijken.... Ook waardeer ik de Bose geluidsinstallatie steeds meer: geweldig geluid, volgens een collega beter dan die van B&O in een Audi A5!

7,5