Renault Grand Scénic dCi 110 Hybrid Assist Initiale Paris (2018)

Renault Grand Scénic dCi 110 Hybrid Assist Initiale Paris (2018)

UitvoeringGrand Scénic dCi 110 Hybrid Assist Initiale Paris
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2018

Knoop doorgehakt

Begin van het nieuwe jaar begonnen met de zoek tocht naar een nieuwe lease auto. Mijn huidige Ford Mondeo is half mei 3 jaar oud en tevens nabij 180.000 km. Diversen auto's bekeken en de keus was al snel gevallen op een VW Passat Highline Business R met gratis DSG automaat. Maar helaas paste deze auto en vele andere niet in mijn maandelijkse explotatie kosten, daar mijn werkgever rekend met een TNO brandstof norm. Zodoende op nieuw in de excel file gedoken en op advies van een collega gekeken naar de CO2 uitstoot. Gevolg dat ik een mooie Grand Scenic met hybride aandrijving aantrof die ruimschoots in het leasebedrag paste. De Bose editie viel direct af en de luxe Initiale Paris past prima in de maandelijkse explotatie kosten van mijn werkgever incl. DVD schermen voor de kids, trekhaak en 3e zit rij. Het panoramadak moest ik laten vervallen, niet zo ramp want dit kan toch niet open.

Volgens de laatste berichten zal de auto eind mei door de dealer ABD Heerenveen geleverd worden, dus het aftellen is begonnen. Meer info volgt zodra de auto geleverd is door ABD Heerenveen.

Update na 5 maanden

Eind mei 2018 de GS opgehaald bij de dealer ABD Heerenveen. Prima service en correcte aflevering.

Momenteel ruim 18.000 km weggereden incl. 3 weken zomervakantie (4350 km) met de tenttrailer ''Campooz'' van 400 - 450 KG. Conclusie is dat de auto prima bevalt en tot heden geen afwijkingen vertoond.

Eerste maanden moest ik toch wel erg wennen aan de hoge zit van de GS en dat mijn snelheid toch iets lager moest zijn bij de scherpe bochten zoals bijv het klaverblad bij Heerenveen - Groningen. Maar dit went prima en is geen storende factor. Auto is vlotter geworden de afgelopen maanden en nu er alweer bijna 18.000 km op de teller staat. Zeker in de sport modus is hij ''iets'' vlotter in zijn 4e en 5e versnelling. Nu voor de 2e keer in Duitsland geweest en de auto tikt reeds de 192 km aan :) vorige keer ging hij niet vlotter als 179 km.

Ruimte in ongelooflijk tijdens de zomervakantie bijna 2x zo veel Jumbo kratten in de kofferbak kunnen plaatsen als in mijn vorige Ford Mondeo (model 2015 - 2018). Ook het dashboard kastje is fantastisch en zeer handig tijdens lange ritten, voor broodjes en beleg!
DVD schermen werken zeer goed en onze jongens zijn zeer tevreden ook dit werkt beter en eenvoudiger dan bij de Ford.

Regelmatig gebruiken wij de 3e zitrij voor vriendjes en tijdens familie uitjes.

Waar ik niet tevreden over ben is de GSM connectie en het adresboek. Ik kan diversen contacten niet terug vinden in het adres boek via het scherm, gevolg is dat ik ze op moet zoeken via mijn Iphone 8.
De Apple car play werkt wel goed! Navigatie en spotify werken hetzelfde als op de Iphone. super uitvinding. Ook de Digitale Radio is better als in de Ford maar helaas bij elk viaduct / aquaduct valt de verbinding 1 a 2 seconden uit.

Het menu van het display vindt ik niet helemaal perfect en je moet veel ''vegen'' naar het volgende scherm. Indien je instapt in een warme auto gaat de airco in standje full power incl. de wind, maar als dan je telefoon op het zelfde moment gaat is het zoeken en ''vegen'' om de wind zachter te laten blazen! Geef mij maar een ouderwetse schijf of druk knop zoals in een VW / Audi. veel te complex dit.

Vorig week de auto laten repareren ivm hagelschade maar........360 hageldeukjes.....gelukkig nu niets meer van te zien.

Op dit moment kan ik ieder een GS aanraden qua rij comfort, ruimte, zit en van die Hybride versie die ik heb...........merk er niets van in vergelijk met een normale diesel

PRIVATE LEASE Renault Scénic