Renault Grand Scénic 1.9 dCi 120 Expression Comfort (2004)

Renault Grand Scénic 1.9 dCi 120 Expression Comfort (2004)

UitvoeringGrand Scénic 1.9 dCi 120 Expression Comfort
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2007

Ik heb deze wagen uit een lopend leasecontract eind maart 2007 overgenomen.
Bij de vraag of ik deze wilde gaan afrijden had ik zo iets van Waarom niet? Frans, Renault, ruim, reisauto, etc. etc.

In het afgelopen jaar heeft de wagen redelijk voldaan. Hij is ruim, comfortabel, erg praktisch. Motorisch had ik er meer van verwacht, maar ja, wat wil je als je de Fiat Stilo 1.9 JTD gewent bent. Hoewel de Grand Scenic niet de klinkers uit de straat trekt, kom je er goed mee uit de voeten.
Deze auto bevat een heel pakket aan luxe: cruise control + snelheidsbegrenzer (gebruik ik niet) op het stuur, ruitenwissers met regensensor en ruime interval, elektronische airconditioning, een gekoelde dashboardkast, zonnedak over de hele lengte. Ook pictogram navigatie. Dit is toch wel wat anders als het “full mapping” in de Stilo.

Valt er toch nog wat tegen dan? Wel, de bediening van het navigatiesysteem had wellicht op een andere plaats gekund. Het werkt ook niet erg intuïtief en heeft beperkte mogelijkheden. Ook is de afleesbaarheid van het digitale dashboard niet altijd even goed als de zon erop staat.
Ook de automatisch ruiterwisser is leuk maar deze kiest nooit de interval die je zelf wenst, en dan spreek ik nog niet eens over de momenten dat de sensor denkt dat ik het prettig vind om mijn wissers op topsnelheid over de ruit te zien zwaaien.

Een vraag die gesteld wordt is of ik de 3e stoelen rij vaak gebruik en wie er dan zitten. Nu, het hele gebruiksjaar zijn de stoelen niet uit de vloer geweest maar hebben we volop genoten van de extra bagageruimte. Dus geen bak op het dak maar ouderwets de kofferbak volladen.

Na een jaar en bijna 50.000 km meer op de teller weet ik het zeker: de Grand Scenic rijdt lekker en de langere wielbasis geeft de passagiers het gevoel in een grotere limousine te rijden. Het (optioneel) bijgeleverde glazen dak benadrukt dit gevoel nog eens extra.
Maar voor mij bewijst de Grand Scenic zich niet als een betrouwbare reisgezel. Er zijn in dit jaar diverse storingen geweest waarbij de meest vervelende wel de uitval van de hele elektrische mikmak door het uitvallen van de centrale zekering.
De motor is niet erg stil en er zijn nog hinderlijke kraakjes te bekennen.
Al met al zal ik niet opnieuw mijn keuze op de Renault laten vallen.

Koppelings pedaal blijft hangen
Electrische storing met uitval van de centrale zekering
Storing in de automatische deurontgrendeling
Storing in het audio/navigatie-systeem

6,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Renault Scénic