Renault Espace Energy TCe 200 Initiale Paris (2016) #2
| Bouwjaar | 2016 |
| Jaar van aanschaf | 2015 |
| KM-stand laatst | 34.850 km |
Zorgwekkend
De auto rijd qua comfort fantastisch, echter heeft deze auto geen testen gehad tijdens zijn ontwikkeling in winterse omstandigheden. We hebben de auto vanaf half november 2015 en rijden dus reeds twee winterseizoenen en zijn hiermee het eerste jaar gelijk op wintersport gegaan.
Om kort te zijn, eigenlijk alles wordt door de kou op de proef gesteld. De versnellingsbak reageert niet goed en grijpt niet aan bij het in drive of reverse zetten en heeft dan extra gas op de pedaal nodig voordat hij reageert, maar dan schiet hij ineens vol weg.
Computer start niet op of heel traag. Rubbers vriezen gelijk vast en hierdoor is zonder deze los te trekken geen portier meer open te krijgen etc. etc.
Inmiddels al meer dan 15 keer in de garage geweest voor allerlei kleine en grotere mankementen. Dingen gaan kapot werken niet of moeten continu een nieuwe update hebben in de hoop dat het dan weer is opgelost.
Stoel frame links achter al vervangen, bestuurders stoel komt nu ook al aan de beurt.
Stabilisator stang rechts vervangen bij 20k. Deuren reeds tweemaal nagesteld, gaan langzaam afhangen.
Al met al zeg maar te veel om op te noemen. Service Renault, ik moet zeggen echt perfect, maar het vertrouwen in deze auto zakt wel steeds dieper weg. Afgelopen week is de auto weggeweest voor controle van de motorkap, deze zou bij hoge snelheid zomaar van de onderliggende constructie kunnen komen. Naast allerlei andere mankementen auto 1 volle week bij garage geweest.
Haal hem op en moet gelijk de volgende dag bellen. Kachel aanwaaier, waarschijnlijk lager kapot. Nog voordat ik de auto kan brengen voor dit mankement groeit de lijst met klachten. Keyless entry sensor links voor reageert niet (tweede maal). Nu wordt hier gemeld dat dit komt door de buitentemperatuur. Moet niet gekker worden.
Ik heb nu gevraagd om de auto terug te nemen, dan kunnen we op zoek naar een andere auto. Wel heel jammer, om een vergelijkbaar comfort te krijgen moeten we diep in de portemonnee. Ik ben benieuwd waarmee ze komen.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Praktijkervaring Renault Espace: dit vinden eigenaren van hun full-size MPV

Renault Espace - Occasion aankoopadvies