Renault Espace 2.2 dCi 16V Expression (2003)
| Uitvoering | Espace 2.2 dCi 16V Expression |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand laatst | 0 km |
De auto is een duidelijke verbetering ten opzichte van het vorige model, dat ook al "top" was. Rijdt voor een MPV uitstekend, heeft geweldig vermogen, is uiterst koersvast, uitstekende remmen. Stuurt vrij strak door lange bochten.
Wat vooral verbeterd is, is het comfort in de auto. Automatische klimaatregeling die ook echt het klimaat in de hele auto beheert, een iets hogere(en daardoor comfortabeler) zit voor de achterpassagiers, waardoor lange ritten naar Zuid-Europa een pleziertoch worden. We gaan in met met zeven mensen erin naar Toscane.
Ten opzichte van de vorige Espace is het interieur wat zakelijker. Je moet ervan houden, maar ik vind het nieuwe dashboard geweldig in zijn strakke eenvoud. Kortom: een auto zonder zwakke plekken. Of het zou het ontbreken van het gekoelde dasboardkastje moeten zijn.
Ik rijd er pas een half jaar in en heb slechts een gebrekje: de knop van het alarmknipperlicht (in dakconsole) blijft steken.