Renault Espace 2.0 Turbo 16V Dynamique (2005)
Uitvoering | Espace 2.0 Turbo 16V Dynamique |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Na hiervoor een Renault Scenic te hebben gereden, wilden we graag wat meer ruimte. De Scenic was prima bevallen, dus kwam er een Espace op het pad. Een mooie, confortabele auto. Veel waar voor het geld. De auto werd uitgerust met een standaard navigatie-systeem en een panoramadak. Met 3 kinderen achterin een uitstekende gezinsauto.
Ondanks dat de auto ons nog nooit echt onderweg in de steek heeft gelaten, zijn er toch wel enkele problemen geweest die mij te denken geven over de kwaliteit en levensduur van de auto.
De waslijst aan reparaties is gewoon te lang voor een auto in een dergelijke prijsklasse. Vervangen of gerepareerd zijn:
- remschijven
- aandrijfassen
- differentieel
- sensoren in de motor (de motor slaat af als het in de ochtend heel koud is; dit euvel heeft men overigens nog niet kunnen oplossen)
- reparatie ESP
- navigatie werkt niet altijd
- achterraam ging niet meer dicht (vervelend als je op vakantie nog 600km moet rijden).
En dan zal ik niet lopen zeuren dat het tapijt loslaat, de claxon in de bochten niet functioneert en dat het panoramisch dak enorm kraakt.
Jammer, want als hij rijdt, rijdt de Espace geweldig!
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee