Renault Clio 1.4 16V Rip Curl (2007)

Uitvoering | Clio 1.4 16V Rip Curl |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Clio rules
...eens komt de dag dat je een Renault koopt. In mijn geval nu al weer bijna wee jaar geleden. En ik moet zeggen: gelukkig kloppen de vooroordelen niet!!
Rijd nu al meer dan 20.000 km in de auto en heb (op een stadslichtje na) geen enkel probleem gehad! Wat het vervangen van de lampjes betreft: wel een heel gepriegel onder de motorkap, gelukkig hoefde de bumper niet gedemonteerd te worden (zoals bij een Modus) De auto heeft 1x een onderhoudsbeurt gehad. Geen bijzonderheden toen.
De auto zit lekker in de opties: open dak, lichtmetaal, bochtverlichting, vier schijfremmen. Zelf heb ik er nog een afneembare trekhaak onder laten zetten voor fietsenrek en caravan.
De auto rijdt goed, erg comfortabel. De motor trekt de auto goed als de motor op temperatuur is. Het verbruik valt me wel tegen... helemaal met de caravan aan de haak. Maar het comfort en de uitrusting zijn het meer dan waard! Het is tot nu toe elke keer genieten om de weg op te gaan.
Het schakelen gaat gevoelloos, dit is een minpunt. De pook biedt weinig weerstand. Het sturen gaat soepel. Het geluidsniveau op de snelweg is rond de 120 km. hoger dan wanneer je harder rijdt (in mijn geval geen probleem dus ;))
Al met al een tevreden Renault rijder, is het geld meer dan waard!