Peugeot 2008 vs Renault Captur - Dubbeltest

Miniem verschil

55 reacties

Video
AutoWeek 35 2016
AutoWeek 35 2016

Je leest het in AutoWeek 35 2016

Peugeot heeft de 2008 een frisse neus gegeven, maar is dat voldoende om de verkooptopper onder de compacte crossovers te verslaan? We vergelijken de Renault Captur TCE 120 met de 2008 1.2 Puretech. En de verschillen blijken minder groot dan verwacht...

Wat succesvol is, hoef je niet te wijzigen. Toch voert Peugeot een kleine facelift door bij de 2008, waarbij de wijzigingen dan wel minimaal zijn. Een frisse neus was dus meer dan voldoende om de kleine cross-over weer even onder de aandacht te brengen. Voor de Renault Captur is dat niet eens nodig, want de door Laurens van den Acker gepende auto oogt nog even fris als in 2013. En mag de 2008 niet klagen over aandacht, van de Captur verkoopt Renault er aanzienlijk meer. Kortom: het is voor Peugeot te hopen dat de facelift aanslaat. Want zoals gezegd: de 2008 is in technisch opzicht niet gewijzigd en ook het interieur bleef onaangeroerd.

Nu was dat ook niet direct nodig. Het dashboard van de 2008 was en is één van de mooiste in deze klasse. De goede afwerking en minimalistische, maar smaakvolle vormgeving maken het binnenste een opvallend fijne plek. Helaas wordt de uitstekende eerste indruk niet doorgezet in de verdere uitwerking. Het kleine stuurwiel blijft bijvoorbeeld de meningen verdelen, maar over het touchscreen van de navigatie is iedereen het eens: dat werkt gewoon te traag. Ook de ruimte is niet imponerend. De beperkte hoofdruimte achterin komt deels op het conto van het optionele panoramadak, maar dat is sowieso niet riant. Beenruimte op de achterbank is conform de geldende norm in dit segment. Gezien de totale wagenlengte is het geen verrassing dat het voor volwassenen niet overhoudt, maar dat geldt voor de meeste inzendingen in dit segment. Helemaal achterin gaat eigenlijk hetzelfde op: de bagageruimte is gezien het segment netjes. Ruim voldoende voor de dagelijkse boodschappen en pas bij lange vakanties zul je met de beschikbare 350 liter ruimte tekortkomen.

Renault past echter een slimmigheid toe in de vorm van een verschuifbare achterbank. Bij geen of kleine achterpassagiers kan deze naar voren worden geschoven voor meer laadruimte, terwijl voor lange mensen de bank maximaal zestien centimeter naar achteren kan worden gezet. Zo is de Captur niet alleen in harde liters groter dan de 2008, maar vooral veelzijdiger. Ook handig is dat de Renault geen traditioneel handschoenkastje heeft, maar in plaats daarvan een lade beschikbaar heeft. Daardoor is het voor de bestuurder makkelijker om er snel iets in te leggen of uit te halen.

Verder lezen?

Dit artikel is gratis te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor maak je eenmalig een AutoWeek account aan, waarna je onbeperkt uit het AutoWeek archief kunt downloaden.

Inloggen of Registreren

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (55) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum