Renault Captur TCe 90 Dynamique (2014) #8

autoreview

Renault Captur TCe 90 Dynamique (2014)

Signalement

UitvoeringCaptur TCe 90 Dynamique
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2014
KM-stand bij aanschaf10 km
KM-stand laatst85.500 km
Lezerswaardering: 46%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Renault Captur 0,9TCE Dynamique

 • 85.500 km

Ik heb deze Renault Captur nieuw besteld in aug 2013. De auto is afgeleverd in jan 2014.
Inmiddels, december 2021, 85500km op de teller. Vrijwel allemaal plezierige kilometers.

Wat ik leuk vind aan deze Captur is de bestickering. Toen ik de auto bestelde reden er nog weinig Capturs rond. Ik had verwacht de bestickerde Captur veel vaker tegen te komen. In ieder geval maakt het nu "de mijne" net even aparter.

Verder vind ik het R-Link systeem leuk. Er zijn inmiddels veel meer en betere systemen in de markt, maar ik heb er veel plezier aan beleefd. Navigatie van TomTom werkt prettig. Uiteraard moeten updates (voor het R-Link systeem) en kaarten worden bijgehouden. Dit geldt voor elk systeem waarschijnlijk en in het geval van de R-Link kost het wat tijd en aandacht. Moeilijk is het niet.
Muziek klinkt goed uit de boxen in deze auto. Ik speel vaak muziek via de bluetooth koppeling met mijn telefoon en dit werkt goed. Soms koppelt wel de telefoon met het systeem na opnieuw instappen en starten, maar dan springt het systeem toch terug op radio. Dit is een klein minpuntje.

Rijden doet deze Captur prima. Uiteraard in acht genomen dat alle waar naar z'n geld is. Een auto van 2 x zo duur zal dit beter doen. En de nieuwe uitvoering van de Captur zal ook echt stappen vooruit gezet hebben. Ook op de prijslijst.
Ik vind hem soepel. De 0.9 3-cilinder is geen vlot genoeg. Fijn motortje. Het comfort is ook prima. Schakelen vind ik goed genoeg. Soms pakt de "achteruit" wat lastig.

Ik heb er na 3 of 4 jaar Michelin "All season" banden onder laten zetten. Dit maakte het rijden nog een stukje comfortabeler en prettiger. Het viel me echt op.

Het onderhoud bij de Renault dealer vind ik goed genoeg. In de bijna 8 jaar is het me meestal qua prijs nooit tegen gevallen. Ik ben niet zo'n getallen bijhouder, maar heb hier wel een gezonde indruk van naar mijn idee. Al met al heel schappelijk.

Inmiddels heb ik een andere auto gekocht. Geen Renault, geen Captur. Maar dit heeft niets met het merk of het type te maken. Ik denk dat deze Captur met het juiste onderhoud nog veel plezier gaat schenken aan de volgende eigenaar.4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Renault Captur

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens