Renault Captur TCe 90 Dynamique (2014)
Uitvoering | Captur TCe 90 Dynamique |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
traag
Auto rijdt heerlijk, maar is erg traag op een oprit. Ook als je de ecomodus uitschakeld door het gaspedaal tot op de bodem in te trappen. Benzineverbruik is erg laag. Ik verwacht dat dit ergens n foutje is. 607 km : 31,42 l is gemiddeld 1 op 19,3. Toch drie keer geprobeerd om de tank voller te krijgen. Dat lukte niet. Dashboard gaf ook aan dat tank vol is.
navigatie
Als u de duurdere versie wil kopen voor het navigatiesysteem: NIET DOEN!!! om te updaten moet u de hele dag de motor aan laten staan. De meegeleverde versie is minstens 6 jaar oud.
steeds beter
De motor presteert steeds beter. Nu ook zonder de eco uit te schakelen, kan ik goed op de snelweg invoegen. Benzineverbruik daardoor weer terug naar 1 op 18. De auto rijdt verder goed en is heerlijk geluidsarm.
lichtsensor
De auto rijdt nu net zoals in de proefrit. De motor moest dus echt loskomen. Over de motor ben nu echt tevreden. Ik ben benieuwd of andere Captur of Renaultrijders ook problemen hebben met de lichtsensor. Als ik s'morgens een tunnel in rij, gaan de koplampen aan. Maar daarna vaak niet meer uit. Ook niet als ik 'm even van de autostand afhaal.Hierdoor is scherm met een zonnebril niet goed meer leesbaar. s'avonds werkt de lichtsensor wel normaal.
in de bergen veel beter dan verwacht
Met angst en beven gingen we naar Italie op vakantie. Auto afgeladen en airco en koelkastje aan.Twee personen in de auto. Eco stand vanwege deze belasting uitgeschakeld. Dan merk je gewoon een wereld van verschil. Waar de auto in de ecostand in z'n 3 nog niet fatsoenlijk de oprit bij Maarn de A12 op komt, voel je de auto wel trekken in z'n 3 de bergen op. Ook in Italie en Zwitserland op de smallere en nog steilere bergweggetjes had de auto nauwelijks moeite. Ik denk dat ik de eco voorlopig maar "vergeet" in te schakelen en afwacht of de auto dan in Nederland echt meer benzine gaat verbruiken.
Eco modus
Nu ruim 2 maanden gereden zonder de eco modus te gebruiken. Minimaal verschil benzineverbruik. Maximaal verschil met het rijden.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties4
- Comfort4
- Kosten4
PRIVATE LEASE Renault Captur
Uitgelicht aanbod

Hoe zuinig is de Renault Captur (2013 – 2019) in de praktijk?

Citroën C4 Cactus (2015) - Renault Captur (2015) - Occasiondubbeltest

Renault Captur - Occasion Aankoopadvies