Renault Captur TCe 90 Dynamique (2013) #4

autoreview

Renault Captur TCe 90 Dynamique (2013) #4

Signalement

UitvoeringCaptur TCe 90 Dynamique
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2015
KM-stand bij aanschaf28.500 km
KM-stand laatst31.000 km
Lezerswaardering: 46%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Eerste ervaringen

 • 28.500 km

De Opel Astra van 2010 ingeruild voor deze Renault Captur. In de Dynamique uitvoering een zeer complete auto. Ook deze kleurstelling was een duidelijke keuze, vindt de auto erg mooi in deze combinatie.

Inmiddels wat kilometers gereden en erg blij met de aanschaf. Het motortje is absoluut geen snelheidsduivel maar kan lekker in het verkeer mee. Als de eco stand aan staat is het benzineverbruik erg laag, maar de prestaties gaan dan flink achteruit en de airco draait maar op halve kracht.

De start-stop functie werkt vaak niet, maar ik lees daar meer dingen over op internet.

Eerste indrukken dus goed, de toekomst zal uitwijzen of dit zo blijft.

Moeilijk dus nog om waarderingen te geven

Blij met de keuze

 • 31.000 km

Inmiddels zo'n 3500 km afgelegd met de Captur. Het "probleem" met de start/stop blijft. Lees op internet dat dit eigenlijk standaard is. Er zijn zoveel variabelen waaraan voldaan moet worden voordat het werkt dat het vaker niet dan wel werkt. Als het systeem niet werkt dat komt er wel een melding in het info schermpje, dat is wel prettig. Ik stoor me er niet aan, start/stop was nu niet echt een voorwaarde bij de aanschaf, maar het blijft natuurlijk vreemd.
Verder niets dan lof voor de Captur. Rijdt zeer comfortabel. War me zeer positief verrast is het geluid (of meer het ontbreken daarvan). De auto is erg stil en dat was wat mij betreft afwachten gezien het drie cilinder motortje. Gisteren een flink stuk in Duitsland gereden en zelfs met constante snelheden rond de 150 km/u blijft de auto erg stil.
Verder is het rijden gewoon Frans, lekker geveerd, maar niet te slap.
Stoelen zitten prima, ook voor de langere rit, en door stoel en stuur verstellingen is altijd wel een goede zit te vinden.

Benzineverbruik is prima, gemiddeld 1:15 tot 16. Rijd regelmatig kleine stukje, dus dat is prima.

Het Rlink systeem gaf (las ik) in het begin nog wel eens problemen, maar heb hier niets van ondervonden. Werkt probleemloos. Ook koppeling met verschillende telefoons werkt prima. In dee dynamique uitvoering zitten wat extra speakers. Dat is te merken, het geluid van de radio (of USB stick) is echt top. Mooi vol met een goede bas.

Al met al dus erg blij dat de keuze op de Captur is gevallen.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

PRIVATE LEASE Renault Captur

Gerelateerde forumtopics