Renault Captur TCe 120 Expression (2013)

Renault Captur
Renault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault Captur

UitvoeringCaptur TCe 120 Expression
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2016

RENAULT CAPTUR

Aanschaf en keuze: na heel goede ervaringen met de Qashqai, werd het tijd om na 6 jaar wat nieuws te kopen. Wegens gezondheids problemen was een caravan "trekker" niet meer nodig en is besloten wat kleiner te gaan. Qashqai te koop aangeboden en na snelle verkoop werd de keuze: toch cross-over te blijven rijden en zo viel de keuze op de Captur.
De proefritten wezen uit dat de 90 pk wel wat "licht" is voor een auto van ongeveer 1100 kg. Dus toch de 4-pitter met 120.
Door niet in te ruilen, kregen we een flinke korting. Levering duurde wel 4 maanden, maar met een 2-de autootje redden we het wel. Aflevering en uitleg: prima.
Uitvoering: TCe120 EDC, Dynamique. Kleur Gris Cassiopee, met zwart dak. Extra: Pack City Camera, trekhaak, dorpel sierlijsten, arm steun. Alu velgen met winterbanden.
Rijden: de auto is zeer stil en comfortabel, al worden in stads verkeer , oneffenheden stevig doorgegeven, m.a.w. bij lage snelheden is de vering niet "des frans", zoals vroeger. Snelweg km's en 80 wegen: top-comfort. Prima besturing, fijne automaat, verbruik zeer redelijk, variatie: tussen 11 km/liter, (enkele keren met de aanhangwagen met o.a. puin), tot 18,4 l./km. Het gemiddelde over de eerste 10 d.km is 14,9 km/l. ( was bij de Qashqai 11 km/l. onder vrijwel dezelfde omstandigheden). Zuinig rijden betekent: met een fluwelen rechtervoet het gas pedaal bedienen, maar .....heb ik niet altijd zin in, rijden moet ook een beetje plezier zijn, die 1 op 15 kan zuiniger, maar ik vind het prima.
Storingen: een nieuw kaartje voor de navigatie en bij de eerste controle beurt, werd er gering olie verlies geconstateerd, een keerring zat niet goed gemonteerd-vandaar.
Minpuntjes: de stoelverstelling zit te laag, kan veel beter! De spiegel verstel knop komt uit "grootmoeders" tijd, kan veel fijner, b.v. Megane. Automatisch inklappen bij contact af??
Ik vind de afwerking en materiaal keuze prima. Niets mis mee, geen rammel of kraakje. Ik ben het totaal niet eens met de mening van de Autoweek-mensen die onlangs een lange rit naar Frankrijk maakten en kritiek hadden op de automaat, die schakelt feilloos!
Conclusie: de auto bevalt buitengewoon goed.

PRIVATE LEASE Renault Captur