Renault Arkana (2023)
Bouwjaar | 2023 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Full hybride ervaring.
Sinds juni 2023 eigenaar en tot tevredenheid.
Automaat doet zijn werk prima en reageert direct.
Brandstof verbruik is gemiddeld 1 op20 +- 1000 km op volle tank van 50 ltr.
Op duitse autobahn gaat het verbruik snel omhoog naar 1:16.
vervolg Arkana
Update na 1 jaar.
Hoor via Arkana groep op face boek dat er veel problemen zijn met de electromotor en dat deze bij 40.000 km al moet vervangen worden,?
Gelukkig heb ik daar op dit moment geen last van de auto rijd prima en als je weet hoe je met Ev om moet gaan is de 2 traps electromotor goed te handelen. Veel gehoorde klacht is hoop toeren bij bepaalde snelheid dat is eenvoudig te verhepen om ff gas los en in te laten komen, Blijf je dat vervelend vinden zou je de auto moeten laten tunen om zo een beter toerenbereik te krijgen en wellicht minder branstof verbruik.
Vervolg Arkana
De Arkana doet zijn werk zoals zou mogen verwachten.
1 keer een vermeende storing gehad, maar dat bleek een extra waarschuwing voor een beurt. volgens de beschrijving in het service manual auto stoppen en garage waarschuwen, via hulpdesk is de de auto opgehaald en naar dichts bij zijnde garage af gevoerd om het uit te lezen.
Daarna 1 doffe ellende om de volgende dag de auto terug te krijgen, omdat ik mijn Rijbewijs niet bij me had stom natuurlijk. kreeg ik geen leen auto .
volgende dag de garage in Assen gebeld wat de status vd auto was ,kreeg als antwoord dat ze er misschien vandaag naar zouden kijken.
Pas tegen 16:30hr bericht dat het alleen maar een extra alamering was voor een service beurt. konden de auto komen halen.
Route service Renault gebeld voor een Taxi die werd beloofd maar zou veel te laat komen, garage was dan al gesloten.
Afspraak gemaakt voor Taxi gemaakt volgende dag 07:30hr .
Tot s`middags 11:30hr nog geen taxi. na ettelijke telefoontjes. 2 dagen van onze vakantie verpest en vrienden gevraagd ons te helpen.
Officiële klacht ingediend bij Renault Nederland , die hebben de zaak hoog opgenomen met het callcenter en hebben ons netjes schadeloos gesteld Chappo Renault en service desk in Deventer een dikke 0.0 wat ons betreft.
Hopelijk gaat het nu beter met de hulpverlening want dit was echt bar en bar slecht.
PRIVATE LEASE Renault Arkana

Renault Arkana 1.6 E-Tech Hybrid 145 R.S. Line | Camera | Cruise Control Adaptief | Dodehoekdetectie | Apple Carplay | Stoelverwarming
- 2022

Renault Arkana E-Tech hybrid 145pk E-Tech engineered | Adaptieve Cruise Control | stoel- en stuurwielverwarming | Achteruitrijcamera |
- 2023

Renault Arkana 1.6 E-Tech hybrid 145 techno Automaat