Renault 21 GTL (1990)

Renault 21Renault 21Renault 21Renault 21Renault 21

Uitvoering21 GTL
Bouwjaar1990
Jaar van aanschaf2004

Ik had voor mijn volgende auto enkele belangrijke eisen. Hij moest groter zijn, comfortabel, redelijk zuinig maar het eerste deel door Duitsland moet een béétje op kunnen schieten. Verder niet te duur in aanschaf en bij voorkeur benzine (LPG is nauwelijks te krijgen daar, en diesel is ongeveer net zo duur als benzine). Deze eisen zag ik verenigd in een auto die ik van een bevriende handelaar heb kunnen kopen. Veel km’s heeft ie al wel gemaakt, maar dat is niet zo’n groot bezwaar. Ik heb hem gister gekocht (31-7-2004), dus over de rijkwaliteiten kan ik weinig zeggen, behalve dat door het ontbreken van stuurbekrachtiging het meer een snelweg-kmvreter is dan een bochtenmaker.
Lekkere stoelen, groot en behoorlijk snel voor een grote auto met slechts 75pk (180 op de teller in Duitsland, bij 5000 toeren, rood begint bij 5500).

Inmiddels weet ik dat ie heerlijk rijd en wil ik hem niet meer kwijt. Bedrijfszeker is hij in ieder geval, zeker gezien de forse km-stand.

September 2004:
Net 3 weken in Noorwegen verbleven, zo’n 9500km gereden daar. Auto heeft geen krimp gegeven, en ook na 26 uur rijden/slapen op de terugweg (was alleen, dus moest ook wel alleen rijden), zaten de stoelen nog steeds lekker. Heerlijke auto dus.
Verbruik in Noorwegen lag gemiddeld op 1:16, met een uitschieter naar 1:17.5! Extreem zuinig voor een 4,5m lange auto, lijkt me.
3 dagen na terugkomst in Nederland scheurde echter de slang van mn radiateur naar de motor. Probleempje... Andere slang gehaald op de sloop, voor 12 euro was ik klaar...
Later nog een kleine slang gescheurd.

-Gescheurde koelwaterslang
-Gescheurde koelwaterslang interieur-verwarming
-Linker-ruitenwisser afgebroken
-Wiellager rechtsachter versleten
-Linkerhendel aan stuurkolom (licht ed.) vervangen omdat het grootlicht niet aankon
-Contactslot vervangen omdat m´n sleutel was afgebroken in het contactslot (en er dus niet uitkon)

7,0