Porsche Taycan 4 Cross Turismo (2023)

Porsche Taycan 4 Cross Turismo (2023)

UitvoeringTaycan 4 Cross Turismo
Bouwjaar2023
Jaar van aanschaf2024

Geweldige auto om te rijden met wat uitdagingen

KM 28.xxx: Start
Start van mijn avontuur met mijn Porsche Taycan, mijn vorige auto (BMW i4) ingeruild voor dit geweldige auto (Ondertussen mijn 3de volledige elektrische auto).
Perfecte service van Porsche Centrum Gelderland wat een hele ervaring was.
Jammer genoeg is mijn reis wel met een dopper gestart. Dag 2 kreeg ik ABS melding en moest mijn auto weggesleept worden. Bleek dat een schade was aan de kabels rechtsvoor (verdachte is waarschijnlijk een steenmarter) onder garantie opgelost en auto weer binnen paar dagen weer terug. Porsche centrum Gelderland doet dit goed. Je wordt snel geholpen en kan weer door.

KM 34.xxx: Winter
Range valt nu wel flink terug, zit rond de 320-300 km range ondanks dat ik de Performance battery heb. Valt toch tegen wat de range is, maar het is elke dag een genot mee te rijden. Moet wel vermelden heb 21 inch velgen onder dat helpt bepaald niet voor de range. Krijg veel complimenten voor de kleur en auto combinatie. Het valt op dat staat vast.
Ondanks dat de auto op zomerbanden staat valt me op dat het totaal dat gevoel niet geeft. In elke bocht altijd weer grip en kan heel goed omgaan met de kracht op de achterbanden. Ze zeggen het ook "If you own a Porsche you need to drive it as a Porsche".

KM 40.xxx Zomer
Range gaat de goede kant op met airco aan 400 km, en zuinige stand 430-445 op de warmste dagen.
Genot om te rijden, stil op de snelweg en rijd al een trein.
Toch sloeg de noodlot toe, onboard charger heeft overspanning gehad waardoor een boordnet storing opkwam. Auto snel weg laten slepen en vervangend voertuig vanuit assistance. Dit heeft Porsche goed in het snotje.
Na 4 dagen kreeg ik mijn auto weer terug flink wat onderdelen vervangen maar gelukkig onder garantie. Dit doet Porsche Centrum Gelderland echt goed. Ze pakken door en zorgen ervoor dat je auto snel terugkomt met gelijk een vers setje banden eronder. Complimenten voor de monteurs en service.
Gelukkig had ik de week ervoor net mijn aflopende garantie met 3 jaar verlengd. Nu blijkt dat is geen luxe gezien de hoge prijzen voor onderdelen en arbeidsuren.

Al met al geweldige auto om te rijden echter range blijft een dingetje maar de rest maakt het allemaal goed.