Porsche Panamera (2022) #2

Porsche Panamera (2022)
Porsche Panamera (2022)Porsche Panamera (2022)Porsche Panamera (2022)Porsche Panamera (2022)Porsche Panamera (2022)Porsche Panamera (2022)Porsche Panamera (2022)Porsche Panamera (2022)Porsche Panamera (2022)

Bouwjaar2022
Jaar van aanschaf2024

Een droom die werkelijkheid is geworden!

Na bijna 6 jaar naar volle tevredenheid gereden te hebben in mijn Audi A5 was het tijd om over te stappen naar een nieuwe auto.

Eerder in het jaar was mijn oog gevallen op een jong gebruikte Audi A6 avant, geïmporteerd uit Duitsland, voorzien van vele opties. Na een proefrit gemaakt te hebben en een goede prijs overeengekomen te zijn wilde ik nog een extra proefrit maken omdat de auto toch niet helemaal het gevoel gaf dat dit de auto moest gaan worden. Na deze proefrit parkeerde ik de auto naast een Porsche Panamera…. Deze auto gaf me wel direct een warm gevoel en had de wow factor waar ik naar op zoek was.

Vanaf het eerste moment dat ik de auto zag, was ik verkocht en wist ik dat dit mijn nieuwe auto moest gaan worden!

Thuis ben ik me gaan verdiepen in het model en gaan zoeken naar de opties die ik op de auto wilde hebben en zodoende heb ik meerdere zoekopdrachten bij Porsche dealers in Nederland en Duitsland uitgezet met de hoop op een passend voorstel.

De wensen voor de auto waren:

- sportuitlaat met sportdesign pakket
- uitgebreide sportstoelen
- 21” velgen
- panoramadak
- minder dan 20.000km
- modeljaar 2022 of later

Na een aantal opties te hebben ontvangen was er tijdens de vakantie “eindelijk” een bericht over een auto die perfect voldeed aan de vraag en zelfs nog veel meer dan dat. Een Porsche dealer in Duitsland had een jong gebruikte, full options fabrieksauto binnen gekregen met weinig kilometers en in nieuwstaat. Na ontvangst van de foto’s hebben we vanaf ons vakantieadres direct de auto gereserveerd en een proefrit ingepland.
Na terugkomst van onze vakantie zijn we direct naar Duitsland gegaan om de auto te bekijken en een proefrit gaan maken. Bij aankomst in de showroom stond de auto in het midden te schitteren waarbij de keuze direct bevestigd werd. We een korte proefrit hebben gemaakt en na terugkomst de koop overeengekomen waarna de verdere afhandeling kon plaatsvinden. Aangezien de auto in de Duitsland gekocht is moest deze ingevoerd en op NL kenteken gezet worden. Iets waar ik me vooraf al in had verdiept en wat ik zou uitbesteden aan een extern bedrijf. Na betaling en overhandiging van het papierwerk kon het ophalen, importeren en op kenteken zetten van de auto starten, een proces wat ongeveer 4 weken in beslag heeft genomen maar gelukkig volledig uit handen is genomen en vrij vlekkeloos is verloppen.

Op 3 september was het dan eindelijk zover en kon ik de auto, voorzien van Nederlandse kentekenplaten, ophalen!

Mijn eerste ervaringen:

Het exterieur van de Panamera is adembenemend. Het sportieve design is meteen herkenbaar en straalt elegantie uit. De combinatie van luxe en sportiviteit is perfect in balans. Ik krijg regelmatig duimpjes en complimenten over hoe mooi de auto eruitziet. De kleur en de strakke lijnen geven het een moderne en tijdloze uitstraling.

Als je eenmaal plaatsneemt achter het verwarmde sportstuur, ervaar je pure luxe. De materialen die gebruikt zijn in het interieur zijn van de hoogste kwaliteit. Elk detail, van de stiksels, de alcantara dakhemel tot de afwerking van het lederen dashboard, ademt vakmanschap uit. De 18- voudig verstelbare adaptieve stoelen zitten werkelijk fantastisch en geven de perfecte ondersteuning. De technologieën in de auto zijn indrukwekkend en innoverend, zoals het Porsche Innodrive ( met geïntegreerd adaptieve cruise control ), blind spot, lane assist, nachtzichtassistent en het infotainmentsysteem dat snel en eenvoudig werkt. Ook het Burmester audiosysteem levert fantastisch geluid, maar het mooiste geluid is toch wanneer de auto gestart wordt en de motor maar een heerlijke brul tot leven komt!

De prestaties zijn, zoals je van een Porsche mag verwachten, ongeëvenaard. De Panamera combineert het rijplezier van een sportwagen met het comfort van een luxe limousine. De acceleratie is snel en de handling is scherp en direct. Of ik nu op de snelweg rij of door bochtige wegen, de Panamera geeft me altijd een gevoel van controle en kracht. De adaptieve ophanging zorgt voor een soepele rit, ongeacht de omstandigheden waarbij de luchtvering zorgt voor optimaal comfort.

Het is een ruime auto die voldoende plaats biedt voor passagiers ( 2+2 ) en bagage, zonder dat dit ten koste gaat van de sportieve uitstraling. Voor een auto van dit kaliber vind ik het verbruik redelijk acceptabel, zeker als je af en toe elektrisch rijdt.

Conclusie De Porsche Panamera biedt het beste van twee werelden: luxe en prestaties. Het is een auto die niet alleen indruk maakt, maar ook na elke rit weer een voldaan gevoel geeft. Ik ben buitengewoon blij en tevreden met mijn aankoop en zou deze auto aan iedereen aanraden die op zoek is naar een unieke combinatie van comfort, kracht en stijl.

Absoluut een droom die werkelijkheid is geworden!

De auto betreft een platinum edition en is voorzien van onder andere de volgende opties:

- Heads-up display
- Nachtzichtassistent
- SportDesign pakket met SportDesign sideskirts
- Porsche Dynamic Chassis Control Sport ( incl PTV Plus )
- Porsche Dynamic Light System
- Porsche InnoDrive incl Adaptieve cruise control
- Achterasbesturing
- Sport Chrono pakket
- Sportuitlaatsysteem
- Porsche 21" SportDesign velgen
- 18-voudige Adaptieve sportstoelen ( 2+2 )
- Stoelverwarming en koeling ( voor en achter )
- GT stuurwiel met verwarming
- Dashboard, dorpels, armsteunen in leder
- Alcantara hemelbekleding
- Burmester high-end audiosysteem
- Panoramadak
- Softclose deuren
- Parkassist incl. 360 graden camera
- Privacy glas
- Ionisator

Nog steeds genieten!

Na het rijden van ongeveer 7.500 kilometer met de Panamera, kan ik met zekerheid zeggen dat deze auto mijn verwachtingen ruim heeft overtroffen. De overgang van 15.000 naar 22.500 kilometer heeft me nog meer laten waarderen wat deze fantastische, luxe sportwagen allemaal te bieden heeft!

Rijervaring:
De rijervaring blijft fenomenaal. De combinatie van kracht en comfort is ongeëvenaard. De V6-motor levert een indrukwekkende acceleratie, en de respons van het gaspedaal is subliem. Of ik nu op de snelweg rijd of door bochtige wegen navigeer, de Panamera biedt een ongeëvenaarde stabiliteit en grip. Het actieve luchtveringssysteem in combinatie met de meedraainde achteras zorgt ervoor dat de rit altijd soepel is, ongeacht de wegomstandigheden. Acceleraties zijn een feestje en maken autorijden weer leuk, helaas is het wel oppassen met de snelheidslimieten in NL.

Interieur:
Het interieur blijft een van de grootste pluspunten. De afwerking is van topkwaliteit, met zeer luxe materialen ( fijn leder en alcantara op alle oppervlakken ) en een ergonomisch ontwerp. De stoelen zijn niet alleen sportief, stijlvol, maar ook ongelooflijk comfortabel, ook tijdens lange ritten. Het infotainmentsysteem is snel en gebruiksvriendelijk en biedt een scala aan functies, van navigatie tot connectiviteit met smartphones. Met een kleine aanpassing is het nu ook mogelijk om het entertainment systeem te gebruiken voor live TV, video diensten, live flitsinfo.
Het Burmester high-end geluidssysteem is werklijk subliem en geeft je het gevoel alsof je bij een concert aanwezig bent en geeft tijdens een lange rit perfect vermaak.

Brandstofverbruik:
Hoewel deze auto niet bekend staat om zijn zuinigheid, heb ik gemerkt dat het brandstofverbruik beter is dan ik had verwacht, vooral op lange ritten zoals recent naar de wintersport over de autobahn waar ik, inclusief een dakkoffer, ruim 1:9,5km/L heb gehaald met snelheden tot ongeveer 180km/h.
Het gemiddelde over ruim 7.300km is momenteel 1:12,2 km/L.

Schade / onderhoud:
Momenteel heb ik nog geen onderhoud aan de auto hoeven uitvoeren en heb ik alleen winterbanden laten plaatsen van het merk Continental. De banden ben ik erg tevreden over en geven weining tot geen rolgeluid tijdens het rijden. Helaas is het plaatsen van de banden minder succesvol gegaan en waren 4 velgen beschadigd door de bandleverancier. Inmiddels zijn ze alle 4 weer volledig hersteld en zijn de 4 velgen weer volledig fabrieksnieuw.

Conclusie:
Al met al ben ik zeer tevreden met mijn Porsche. De combinatie van luxe, prestaties en technologie maakt het voor mij de ideale keuze. Ik kijk ernaar uit om nog veel meer kilometers te maken en te genieten van alles wat deze prachtige auto te bieden heeft en zal van tijd tot tijd een update plaatsen.

9,5