Porsche Cayenne Turbo (2005)

Porsche Cayenne Turbo (2005)
Porsche Cayenne Turbo (2005)Porsche Cayenne Turbo (2005)Porsche Cayenne Turbo (2005)Porsche Cayenne Turbo (2005)Porsche Cayenne Turbo (2005)Porsche Cayenne Turbo (2005)

UitvoeringCayenne Turbo
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2019

Heerlijk

Na 30 jaar VW transporters te hebben gereden door omstandigheden naar een Audi Quattro 6 cilinder 3liter a4 station, een fijne doch auto met zeer veel storingen, waar ik na een jaar genoeg van had. Bijna 2wekelijks naar de garage en heb de Audi 2 maal 3 weken wegens storing moeten missen.

Hierna kwam deze Porsche Cayenne Turbo op mijn pad, via garage van 1e eigenaar overgenomen.
Het was absoluut niet mijn idee om in zo’n auto te gaan rijden echter verschillende redenen haalde mij over de auto te kopen.
De 1e rit van de garage naar huis was een rustige rit, eerst wennen en vooral geen bekeuringen oplopen, maar wat fijn rijden.
Heerlijk automatisch schakelen zonder iets te voelen, krachtig en het gevoel van stabiliteit betreffende weggedrag.
Eenmaal thuis korte rit met vrouw en zoon.
Pa geef eens gas, wil de kracht wel eens voelen, prompt zakt mijn voet naar beneden, heerlijk die explosie van kracht, zo sterk, in een paar seconde naar 100+. Nu na 3 jaar rijden, eenmaal even 270 km meestal niet sneller dan 185 even een korte spurt, wanneer de motor op temperatuur is, een feest om nog iedere rit, wanneer nodig, met de cayenne te mogen weggaan, lekker rustig op gang komen en dan weten dat er altijd kracht en snelheid aanwezig is.
Even een acceleratie en weer aan de voorgeschreven limieten voldoen, helaas, deze auto zou niet beperkt mogen worden in zijn kunnen, de kracht en snelheid.
Een aanhanger met 3000 kg (1 x / jaar trailer met paarden naar vakantiebestemming) is geen probleem.

Enige minpunten?
Dorst en de prijs van de dranken-leverancier/handel.
Misschien ook het oliegebruik (1 lt/1200-1500 km, wisselend).
Daartegenover staat een enorm genot van rijden.
Na ongeveer 15 verschillende auto’s merken (1Peugeot/3Renault’s/2Ford’s/1BMW/ 1Simca/2Citroën’s/3 VW’s/Audi, is deze auto als subliem gebleken.
Onderhoud? Goedkoper dan Audi, vergelijkbaar met VW, m.i. door de goede kwaliteit van alle onderdelen en het geheel, en de welwillende Porschegarage.

4,3

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens