Porsche Cayenne S (2003)

UitvoeringCayenne S
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2013

Geweldige familie auto

Ik heb de P955S al weer een jaar nu en ik heb niet veel auto's zo lang gehad. Er zijn twee merken die ik echt fantastisch vind en dat zijn de range rover en porsche. Ik heb 3 range rovers gehad en dit is mijn 3e porsche. Hiervoor een 944 en een 911 gereden maar de cayenne 4.5S is toch een hele andere auto.
Ik heb ondertussen 13000km gereden en heeft een grote beurt gehad bij Porsche Maastricht en de kosten waren een stuk minder dan de range rover. Ook gaat er veel minder aan defect, ik heb ondertussen de xenon verlichting moeten vervangen en heb een storing in de parkeersensoren bij zeer zware regenval maar verder geen problemen. We zijn met het gezin in noorwegen geweest en dit is een alles kunner, met 200km/uur over de duitse autobahn maar ook zonder problemen de bergen in over gravel, door modder, etc. Deze heeft wel de dynamische luchtvering en 4wd met difflock etc dus kan echt alles. Alleen de bodemspeling is minder tov de range rover.
Maar het verbruik is veel minder, de range 1:5 en de porsche 1:7 en de wegenbelasting is ook lager.
Ja, het is natuurlijk niet enorm goedkoop maar het is wel een porsche en er zijn weinig auto's die mij bijhouden, of mij in het terrein volgen.
De volgende wordt weer een porsche cayenne, of toch weer een range rover... lastige keuze. Voor betrouwbaarheid en kosten zou het de porsche moeten zijn, om uitstraling de range rover.
Mocht je er een kopen, aanschaf is niet hoog tegenwoordig, let dan op of alle beurten door porsche zijn gedaan, en vraag of de koelwaterleidingen al zijn vervangen. Er is 1 probleem met de cayenne en dat zijn de kunsstof koelwaterleidingen die spontaan kunnen springen en dan kan je niets meer. Kosten ca 1600. Bij deze waren ze vervangen maar dat is het enige waar je op moet letten.

4,8

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens