Porsche Cayenne S (2004) #2
Uitvoering | Cayenne S |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Ervaring Porsche Cayenne S
Via via kon ik mijn Cayenne op de kop tikken. Aangezien ik zelf nog geen ervaring had met autokosten etc, was ik het meest huiverig voor garagekosten etc. Dit ook omdat ik de auto vrijwel ongezien heb gekocht. Misschien niet heel verstandig maar ach, een V8 met net 105000 op de klok mag tegenwoordig geen problemen meer geven dacht ik zo. En inderdaad, hij was vrijwel helemaal gezond. Na de check in de garage moesten alleen de cilinder van de handrem en een deel van een kunststof bodemplaat vervangen worden. Verder zit er nog wel steeds een error in de computer wat soms resulteert in een piepmelding in het systeen tijdens het rijden. Een enkel piepje echter maar. Totale garagekosten hooguit € 800,00.
Ik rijd de auto nu een half jaar en deze bevalt prima. Denk erom echter dat je de motor niet laat brullen in de bebouwde kom. Dit levert gegarandeerd boze gezichten op... Ook als je een dot gas tot hooguit 50 km per uur geeft.. Het klinkt namelijk allemaal alsof je in een trekker 80 rijdt.
Rijden met de Cayenne is echt een genot. Je hebt een prima uitzicht en de V8 brengt je op een vlotte manier overal naar toe.
Minpuntje vindt ik de te kleine tank. Volgens mij zegt Porsche dat er 80 liter in gaat maar ik kom nooit verder dan 75 liter. Zuipen doet ie ook lekker. Gemiddeld 1x in de week tanken of als je elke dag een beetje door rijdt 2x. (ha,ha)
Ik kan me voorstellen dat sommige mensen dat teveel vinden maar voor mij staat het genot van het rijden toch bovenaan.
Off the road doet ie het ook prima maar ik zal m toch niet zo snel over een bouwplaats heen jagen. Een blubberig grasveld is het tot op heden bij gebleven.
Kortom erg tevreden over deze wagen. Nu nog een mooie cabrio m6 erbij (sparen) en mijn wagenpark is compleet voor een lange tijd.

Porsche Cayenne 3.2 Youngtimer 1e Eigenaar NL-auto | Leder | Navi | 100% Onderhouden Whatsapp 06-53188999
- 2005

Porsche Cayenne 4.5 Turbo|Youngtimer|Carplay|Lucht ver.|Memory|Schuif Kanteldak
- 2006

Porsche Cayenne 957 3.6 V6 290 PK in zeer mooie staat, recentelijk groot onderhoud gehad
- 2007