Porsche 911 Carrera S (1997)
Uitvoering | 911 Carrera S |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Iedereen die hoort dat je een Porsche hebt gekocht stelt dezelfde vraag: Is het je eerste Porsche?
Komen er nog meer dan? Inderdaad, het is mijn eerste Porsche, maar dan wel één van de
laatste luchtgekoelde, voor velen de laatste echte Porsche.
Nog te weinig kilometers gereden om echt aan te geven wat me wel en niet bevalt, maar wat me in
ieder geval positief opvalt is de power en het geluid. De tiptronic is wat traag maar dat hoort bij een
auto van 11 jaar oud. Over een paar maanden weet ik meer.
Nu - een paar maanden en 16.000km later - nog steeds erg blij met de auto. Als het even kan laat ik
de leasebak staan en pak ik de 911. Het geluid en de power blijft heerlijk. De kosten vallen tot nu
toe nog erg mee (op de benzine na dan). Alleen een nieuwe set banden laten monteren en een
Becker Indianapolis met navigatie, iPod aansluiting en Bluetooth. Over 3000 km moet hij een grote
beurt, ik ben benieuwd....
Hij trilde in het begin een beetje, onder garantie zijn de schokdempers voor vervangen. Verder nog
geen problemen. De taxateur was ook erg te spreken over dit exemplaar, op een opnieuw gespoten
spatbord na.