Porsche 911 Carrera Cabriolet (1998)
Uitvoering | 911 Carrera Cabriolet |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Sportiviteit voor dagelijks gebruik
Als Alfist rij/reed ik zakelijk in een Giulietta. Wat een fijne (en betrouwbare) auto en we hebben daarom besloten deze te kopen van de leasemaatschappij om privé te gaan rijden.
Ik had vorig jaar zomer al besloten dat mijn volgende (zakelijke) auto een sportieve yountimer cabrio ging worden. Lage bijtelling (over de dagwaarde) en je hebt dan keuze uit auto's die nieuw of jong gebruikt onbereikbaar zijn. Een Alfa Spider lag voor de hand, maar we hebben al eens een 916 Spider gehad. Een hele fijne auto, maar door ervaring vond ik deze minder geschikt in de winter. Na lang zoeken en vergelijken bleef ik steken bij de Porsche 911/996 cabrio. Op 'één of andere manier vind ik de 911 een échte icoon en wat zou het gaaf zijn om deze eens in je leven te mogen bezitten. Toen ik research ging doen naar de 996 schrok ik eerlijk gezegd. De reputatie van deze eerste watergekoelde motoren zijn niet bijster goed (uitgezonderd de Turbo). Problemen met de koeling, het IMS lager, en zo zijn er nog een paar gevoelige punten. Het hele internet staat er vol van. Moet ik de 996 dan toch maar aan mij voorbij laten gaan? Nee, want er zijn ook veel 996en die wel probleemloos zijn. Het is zoeken naar het juiste exemplaar die vanaf de geboorte goed is onderhouden en is gekoesterd door de eigenaar. Na veel proefritten ben ik gestuit op mijn huidige 996 Cabrio. Een Porsche uit 1998 met originele amber knipperlichten :) en met 158.500 op de teller. De motor is 50.000 km geleden vervangen (toch problemen gehad) en de hele auto is in topconditie. De complete onderhoudshistorie, garagebonnen en taxatierapport zaten erbij. Deze komt van een echte liefhebber.
Ik rij nu zo'n 2 maanden iedere dag met een hele grote glimlach op mijn gezicht. Nu weet ik wat het 911-gevoel is, en dat is een goed gevoel! Wat mij opvalt is dat deze auto behoorlijk veel comfort biedt. Goede stoelen, climate control etc. en een onderstel die je niet ieder steentje in je rug laat voelen. Ook de motor is in 1 woord geweldig. De atmosferische 6 cilinder bouwt zijn vermogen mooi lineair op. Ook bij lagere toeren in het forenzenverkeer is het een heerlijke auto Niet zenuwachtig of bokkig, maar als je de ruimte krijgt en het gas intrapt, dan gebeurt er ook écht wat. De besturing is erg precies en direct (agile) en met de juiste banden erg goed uitgebalanceerd. Vanaf 4000 toeren begint de boxer echt goed te brullen door de twee pijpen wat zorgt voor kippenvel.
Dit is nu echt een sportwagen waarmee je zonder problemen en comfortabel kan deelnemen aan het 'normale' verkeer, maar ook lekker mee kan spelen.
Inmiddels heeft deze de eerste onderhoudsbeurt gehad zonder noemenswaardige problemen. Wel heb ik besloten om de auto weg te brengen om diverse modificaties aan de motor te laten doorvoeren. Niet om deze sneller te maken, maar betrouwbaarder. Zo wordt er een nieuw koelsysteem gemonteerd die ervoor zorgt dat beide cilinderbanken (extra) goed worden gekoeld. Verder wordt het IMS lager preventief vervangen en het AOS systeem gemodificeerd.
Kortom: mijn eerste indruk is erg goed en ik zal het 'dagboek' hier bijhouden.
Afscheid
Na twee en een half jaar ja ik afscheid nemen van de Porsche. Een snelle, fijne en erg goed gebouwde sportauto, maar helaas mis ik de flair en emotie. Wel kan ik vermelden dat ik in die periode probleemloos (en met veel plezier) heb gereden. De onderhoudsbeurten waren betaalbaar en er hebben zich geen gekke dingen voorgedaan. Al met al een uitstekende auto!

Porsche 911 3.4 CARRERA Cabriolet Handbak Historie aanwezig
- 2000

Porsche 911 3.4 Coupé Carrera 4 bj.1999 Autom|Leder|Opendak.
- 1999

Porsche 911 3.6 Coupé Turbo / Automaat / 1ste eigenaar / Carbon + Leder interieur / Tiptronic / Elektrische stoelen /
- 2001