Polestar 2 Long Range Single Motor (2023) #5

Uitvoering | 2 Long Range Single Motor |
Bouwjaar | 2023 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
puur rijgenot
Na een aantal proefritten in diverse ev's richting Beesd. Eigenlijk was ik na de eerste rit al verkocht maar hikte nog tegen de prijs aan wat niet zo gek is als je altijd wat oudere Volvo's met ervaring kocht. Uiteindelijk met de verkoper afgesproken dat ik de auto waar ik inmiddels 3 keer in gereden had na de demo periode zou kopen.
In augustus 2024 heb ik de Polestar2 (Long Range, MY23, RWD) met 16.500 km op de teller kunnen ophalen. Inmiddels ruim 30.000 probleemloze kilometers gemaakt. Het elektrisch rijden went snel.
De veiligheidssystemen van de Polestar2 zijn niet opdringerig of lawaaiig. Het midden display is rustig en zeer gebruikersvriendelijk. De meest gebruikte functies zijn direct te bedienen. De rest met 1 of 2 schermaanrakingen.
Het rijden zelf is fantastisch. Op lange ritten na 2,5 uur koffie, snelladen bij Tesla en weer verder. Adaptive Cruise Control, lane assist en pilot assist geven rust bij het rijden. En de stoelen zorgen er voor dat je aan het eind van de dag toch nog fris uitstapt. Het enige dat ik af en toe mis is de laadruimte van mijn oude V70. Maar als je een volledige IKEA keuken voor het zomerhuisje van je neef in een Polestar2 weet te proppen valt dat eigenlijk best mee.
Bij 48.000km zitten de originele Michelin's er nog onder met profiel voor nog eens 25.000km. Alleen zijn alle 4 de banden er inmiddels af geweest omdat het dempingsrubber in de band had losgelaten met als gevolg trillen en zelfs een bijna stuiterend voorwiel.
Het verbruik is in de zomermaanden 15,5kW per 100km. In de winter blijft het rond de 18kW. En dat is inclusief af en toe fietsen achterop en doorrijden op de Duitse snelwegen. Ik ben eerder aan koffie toe dan de Polestar aan laden met zijn 82kW accu.