Peugeot Partner 120 L1 XR 1.6 HDi 90pk (2013)

Peugeot Partner
Peugeot PartnerPeugeot PartnerPeugeot PartnerPeugeot PartnerPeugeot PartnerPeugeot Partner

UitvoeringPartner 120 L1 XR 1.6 HDi 90pk
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

ruim, maar...

Ik had voor mijn hobby een wagen nodig met veel ruimte achterin en met drie zitplaatsen vooraan. Veel keuze had ik niet en zo ben ik bij een Peugeot Partner 1,6 HDI 90pk terecht gekomen.Een klein ruimtewonder en mijn keuze was al vlug gemaakt.
Voorin met drie volwassenen wegrijden, doe je best niet voor lange afstanden want je zit krap. De chauffeurszetel ondersteunt slecht de onderbenen wegens een te korte zitting en bovendien vind ik het afstellingssysteem van de rugleuning slecht. Dat gebeurt namelijk niet met een draaiknop, maar met een hendel die je naar boven trekt. Deze wagen heeft een uitstekend zicht rondom en de spiegels bieden een heel goed overzicht opzij.
Stuur, remmen, wegligging zijn voldoende goed. Enkel bij leeg rijden en op slecht wegdek stuitert de vering wel eens maar als de wagen is volgeladen mindert dit fenomeen en begint hij eerder zachtjes te deinen, zoals een Amerikaanse bak.
De auto schakelt zeer slecht. Je hebt een vaste en zeer preciese hand nodig en tussen 2 en 3 val je in een gat. Ook de achteruit schakelt zeer slecht, je moet werkelijk stilstaan en heel traag de versnellingsbak bewegen in achteruit. Anders kraakt het hele boeltje van jewelste. Ook de motor scoort voor mij ruim onvoldoende. Hij komt kracht tekort, mist minstens 20 pk en een hoop koppel, en wil absoluut niet in de toeren klimmen. Bij 3000 toeren per minuut houdt hij het al voor bekeken. Je hebt werkelijk het gevoel dat je met een auto rijdt die 20 jaar ouder is. Optrekken doe je best met veel geduld. Qua lawaai binnenin scoort de wagen goed, enkel op de snelweg worden je oren wel goed belaagd door lawaai. Verbruik is goed. Omdat deze auto toch geen spurter is, kan je aan het minimum verbruik van 5,3 l diesel (of ongeveer 1 op 18,6)geraken bij rustig tempo en op de snelweg wordt dat ongeveer 6,6 l diesel (of ongeveer 1 op 15). Tot slot vind ik het vreemd voor een nieuwe auto dat hij af fabriek geprogrammeerd staat voor een onderhoud na 10000 km. Dat betekent voor mij dat ik drie maal per jaar naar de garage moet. Dat vind ik niet normaal. De afwerking binnenin vind ik soms flauw en op zijn Frans. Zo vind ik de bedieningsknoppen van de voorste ruiten maar slapjes en ze geven me de indruk dat ze niet lang zullen meegaan. Afwachten. Tot slot heb ik na 31000 kilometers nog geen technische euvels meegemaakt. Dat zou er nog aan moeten mankeren ! Besluit: ik ben gematigd tevreden over mijn Partner en vooral teleurgesteld over zijn motor en versnellingsbak.

6,0