Peugeot e-208 GT EV 50kWh 136 (2020) #3

Peugeot e-208 GT EV 50kWh 136 (2020)

Uitvoeringe-208 GT EV 50kWh 136
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2021

Fijne kilometers maar niet probleemloos

Op zoek naar een kleine elektrische auto in 2021. Er was niet veel keus maar vriend had één geïmporteerde fiat 500e en was enthousiast. Ik vond zo een 500 bij de Peugeot dealer in den haag. Na de proefrit wilde ik hem toch niet ivm de beperkte bruikbaarheid en steeds groter wordende kinderen. Er stond ook deze e-208. Toen nog met de originele wielen. Aanzienlijk duurder maar ook nieuwer met een actieradius van 350 km dus genoeg voor ruitjes binnen Nederland. Dat was het criterium. 6 jaar gratis onderhoud, 4 jaar (verlengde) garantie en 8 jaar garantie op de accu dus mij kon voorlopig niets gebeuren…. Dacht ik maar daarover later meer.

De proefrit was goed, en waarom?
Deze (sport) stoelen zitten heerlijk. Strak geveerd voor een franse auto. Lekker klein stuurtje. Scherm afleesbaarheid is erg afhankelijk van de stuur en stoel instelling en je eigen lengte. Dat vraagt even tijd. Verder ziet het er gewoon sjiek uit. Degelijk ook zelfs. En stil!

Snel was hij ook, zeker in sport en dat heeft ook met de aandrijving te maken. Dat is natuurlijk super direct op het gas (stroom) pedaal. Opladen tijdens het remmen heeft 2 standen en werkt prima, zelfs als de accu nog best vol is.

Superhandig is de rand onder het navi-scherm. Daar kun je op steunen bij het invoeren van alles op dat scherm zodat je niet met je hand in de lucht hangt en dan net een letter verkeerd typt.

Waar ik tegenaan gelopen ben?

- 35000 km airco defect zomer 2023 (garantie)
- 37000km beluchtingsklep defect sept 23
- 92.000km koelvloeistof lekkage ín het accupakket waarvoor de batterij onder garantie vervangen werd. Auto heeft bijna 3 maanden maart- mei 2025 bij de garage gestaan maar uiteindelijk was ik blij dat het onder garantie is opgelost.

Standaard onderhoudsbeurt elke 25000 of 2 jaar was tot nu toe inbegrepen

Laden
Deze 1 fase laadt max 7kw thuis en 50kw met snellader. Ik laad 95% van de tijd thuis en met 4kw waardoor hij in een nachtje weer vol is.

De actieradius is van 350 naar 310 gezakt bij een volle lading. In praktijk rijd ik in de zomer ca 270km en swinters 220km

De banden voor gaan ca 35000 km mee en de achterbanden 50.000.

Verder heb ik een eibach verlagingsset en nieuwe velgen laten monteren. De Einach bevalt erg goed qua mix comfort/strakheid.
Met de originele scholdempers.
Hiervoor heb ik ook een set van Cobra gehad maar dat was te laag. Alleen geschikt als je altijd alleen rijdt. Anders zakt hij door het gewicht net te laag voor drempels en parking inritten. De accu is net iets lager dan de zijskirt dus dat voel je (met de cobra set en een passagier ) schuren helaas.
Maar het stond wel gaaf 😀

Al met al rijd deze auto goedkoop. Ook nu met de wegenbelasting nog steeds goedkoper dan de benzineversie alhoewel de afschrijving harder zou kunnen gaan 😬

PRIVATE LEASE Peugeot 208