Peugeot 607 2.2 HDI (2002)
Uitvoering | 607 2.2 HDI |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Een goede auto, beter dan Volvo. Te merken is dat Peugeot kan putten uit een grote ervaring cq ontwikkelingsafdeling.
Motor 2.2D, is erg stil en soepel, vooral icm automaat.De prijs/kwaliteitverhouding is erg goed en het aantal aanwezige opties (PACK) zijn erg groot. Vroeger werkten een aantal elektrisch zaken bij franse merken na een tijdje niet goed meer, dit is echter bij deze Peugeot absoluut niet het geval. Alles werkt erg goed en is solide en duurzaam. Ook afstellingen zoals bv voor de parkeerhulp en klimaatregeling werken uiters nauwkeuring. Natuurlijk is het afwerkingsniveau niet zo goed als van Duitse producten, maar daar is de prijs dan ook naar. Om letterlijk tienduizenden euro"s meer te betalen voor een fractie meer kwaliteit en afwerking lijkt mij niet zinvol. Verbruik en comfort zijn prima en wegligging goed.Ik heb geinformeerd naar de huidige waarde bij inruil en met de uitkomst daarvan ben ik tevreden. De afschrijving is zeker niet hoger dan van andere grote auto"s. Last but not least, zijn de onderhoudskosten erg laag. Er gaat weinig kapot en de onderdelenprijzen en werkplaatstarieven zijn ivm de grote merken uit Dld en Zweden zonder meer stukken lager.
Mindere ontvangst radio (is inmiddels op nieuwe modellen opgelost).