Peugeot 605 SRdt 2.1 (1997)
Uitvoering | 605 SRdt 2.1 |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Wat mij bevalt is zijn zuinigheid voor zo een zware wagen(nooit boven 7l/100km), comfort en luxe en betrouwbaarheid. Ook de binnenruimte is groot, ook dan voor de passagiers achteraan. Wat ik minder vind is zijn kracht in lage toeren, en ook af en toe een rammeltje in het interieur. Voor de rest zeer tevreden over deze auto.
Update 10/4/06
Blijft nog altijd goed rijden zonder al te grote problemen, verbruik nog steeds hetzelfde, ook olieverbruik te verwaarlozen(0.5l/10.000km). Teller staat nu op 318000km,auto heeft normale gebruikssporen, geen roest, interieur nog ongeschonden.
Kilometerteller (kastje onder dashboard vervangen,125€) en oliekoeler.
Zit er aan te komen : distributieriem, multiriem, remschijven.
Update 10/4/06
Distributie en multiriem zijn vervangen op 293000km,inclusief looprollen en spanrollen. Prijs was ongeveer 500euro,alles in (niet bij vakgarage,wel bij garagist die voor en na bijklust).
Airco is vorige zomer vacuüm getrokken en terug bijgevuld,(80euro),werkt nu terug perfect.
Uitlaat was afgescheurd vlak achter turbo,is terug gelast. Nieuw had me dat waarschijnlijk een klein fortuin gekost,nu 20euro.
Voor de rest gewoon onderhoud om de 10000km (ongeveer 50euro),en remblokken,...
Bij de jaarlijkse keuring alles ok,alleen dat ik truken moet uithalen om door de roettest te komen (1/3 petroleum bij diesel en in 3° versnelling naar de keuring rijden,nieuw luchtfilter,..) Zonder deze truken uitstoot 4,5. Met 1,25. Wat een toestanden...
Mistlichten vooraan moeten vervangen worden want glas is er uit. Enkel geïntegreerde pinkers werken nog.