Peugeot 605 SRdt 2.5 (1995)

autoreview

Peugeot 605 SRdt 2.5 (1995)

Signalement

Uitvoering605 SRdt 2.5
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf2012
KM-stand bij aanschaf204.000 km
KM-stand laatst234.000 km
Lezerswaardering: 87%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Heerlijke reisauto!

 • 211.000 km

Aangezien geen auto geen optie was, en de BX er binnenkort uitging na dé race, werd het tijd op zoek te gaan naar een andere auto.

Eigenlijk zoekende naar een 407 HDI, of een 607 HDI stuitte ik op deze 605. Een lekker dikke 2.5 TD met 130 pk, en alles erop en eraan.
Qua verbruik was een 407 of 607 vast en zeker gunstiger geweest. Maar ik houd nu eenmaal van oude hoekige auto's. Tevens moet er ook bij vermeld worden dat de 605 voor 950 euro is aangeschaft, en dus ook vrijwel geen afschrijving meer kan hebben.

Door de hoge kilometerstand vond ik het wel een redelijke gok, maar ook door de alleszins faire verkoper was ik snel over de streep. Het is vooral een heerlijk stille en ruime reisauto, met voldoende vermogen.

Het gemiddeld verbruik ligt ongeveer op 1 op 13-14, dus dat valt me wel een beetje tegen. Dit moet nog gunstiger kunnen lijkt me.

Problemen heb ik na het eerste vakantieritje niet gehad, het enige is dat de 605 op een sensor op het koelvloeistofreservoir een beetje lekt.

Vooralsnog een blijvertje!

Afscheid

 • 234.000 km

De drukgroep van de Peugeot 605 bleek aan zijn einde te zijn. Echter bleek in de garage dat de auto dermate veel roest vertoonde, dat de auto voor de volgende APK al laswerk nodig zou gaan hebben.

Helaas daarom de keuze gemaakt de 605 niet te repareren. Ook de wegenbelasting was voor mij als student zijnde erg veel, dus ik ben op zoek gegaan naar een wat lichter dieseltje.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens