Peugeot 508 SW GT 2.2 HDi (2012)
Uitvoering | 508 SW GT 2.2 HDi |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Fijne reiswagen
Deze Peugeot 508 GT 2.2 HDI is de snelste uitvoering met een zeer krachtige diesel motor en een automatische versnellingsbak met dubbele koppeling. Voorzien van bijna alle opties is dit een heel plezierige auto om mee te rijden. Het comfort is zeer goed met weinig geluid, goede stoelen en goede vering. Toch blijft de auto zeer comfortabel en stuurt heel direct en strak.
De prestaties van de auto zijn zeer goed zowel qua acceleratie als topsnelheid. Ook inhalen gaat erg soepel waarbij de automaat snel terugschakelt als het nodig is. Door het hoge koppel van de motor voelt de auto bij elke snelheid vlot aan. Verbruik is gunstig maar loopt wel op als je echt hard rijdt op de duitse autobahn.
De navigatie werkt heel prettig en snel en de combinatie met de telefoon via Blue tooth gaat heel goed. Minpuntje is dat het geheugen van de autotelefoon te klein is om al mijn contacten te laden. Dan loopt het systeem vast dus de mogelijkheid om al mijn contacten te laden heb ik uit staan.
De ruimte in de auto is ook erg goed met een relatief breed interieur en veel beenruimte ook achterin. Daarnaast bied de kofferuimte ook veel plaats.
De onderhoudskosten vallen mee en de betrouwbaarheid is tot nu toe uitstekend gebleken. Enkel het roetfitler moest worden vervangen en onlangs is de pomp van de airco vervangen. Maar ja, de auto is nu 6 jaar oud met bijna 230.000 km. Voor mij reden om nog even door te rijden.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties5
- Comfort5
- Kosten4
PRIVATE LEASE Peugeot 508
Uitgelicht aanbod

Peugeot 508 SW 1.6 THP – 2011 – 316.493 km - Klokje Rond

Peugeot 508 SW RXH 2.0 HDi HY4 (2012)

Peugeot 508 SW Allure 2.0 HDi 163pk (2012)

Test: Volkswagen Passat Variant - Peugeot 508 SW - Mazda 6 Sportbreak

Peugeot 508 SW 508 1.6 HDIe 2Tronic - Klokje Rond