Peugeot 508 SW Blue Lease Executive 1.6 e-HDi (2014)

autoreview

Peugeot 508
Peugeot 508 SWPeugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508

Signalement

Uitvoering508 SW Blue Lease Executive 1.6 e-HDi
Versnellingen6, Semi Automaat
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2017
KM-stand bij aanschaf75.000 km
KM-stand laatst174.920 km
Lezerswaardering: 75%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

De Witte Reus

 • 174.920 km

De Peugeot 508 break vond ik bij introductie direct een sierlijk model. Mooie lijnen -niet overdadig- en in elke uitvoering een luxe uitstraling. De auto kocht ik met bijna 76000 km op de teller toen-ie net geen 3 jaar oud was. Een 1.6 diesel met automaat. Toevallig een aardig aangekleed exemplaar met bekleding van leer, stoelverwarming, glazen dak en vooral... ruimte! De titel van deze review maakt-ie meer dan waar: werkelijk alles gaat mee in deze parelmoerwitte stationwagon. In de auto valt mij nog altijd de breedte op en dank zij het glazen dak (waar ook een afdekking voor kan, maar die gebruik ik alleen in de Italiaanse zon als de auto stil heeft gestaan) is het er ondanks de zwarte bekleding lekker licht. De auto staat op mooie 17 inch Peugeot-velgen en voor de winterbanden heb ik een andere standaardvelg van Peugeot (eveneens 17 inch) aangeschaft op Marktplaats. De auto staat er altijd mooi bij, waarbij de doorlopende chroomlijst aan de zijkanten een sjiek element zijn.

Na bijna 3,5 jaar heb ik er bijna 100.000 kilometer bij gereden, werkelijk zonder enig probleem. Ik ben een rustige dieselaar -go with the flow- en haal bij dagelijkse snelwegkilometers zonder moeite 1 op 20 (werkelijk berekend na elke tankbeurt).

De automaat werkt erg prettig (gerobotiseerde handbak noemen ze dat). Daar wil ik wel iets over kwijt. Ik heb ook weleens gereden in auto's met DSG en dergelijke moderne bakken. Ja; die schakelen beter en bijna zonder dat je het merkt. Maar de klachten van de (enigszins verwende?) auto-journaille wil ik hier toch echt tegenspreken! Het schakelen van 1 naar 2 voel je best, maar echt niet te. En hoe hoger je in de versnellingen komt, des te minder merk je er iets van. Toen ik voor deze auto ging 'shoppen' was ik sceptisch door de verhalen in diverse bladen, maar het blijkt maar weer: 'hoor en wederhoor' - zelf ondervinden - eigen mening bepalen.

Inmiddels rij ik door het thuiswerken veel minder kilometers en is de diesel vanzelfsprekend te duur in onderhoud t.o.v. een benzine-auto. Maar een auto inruilen waar werkelijk nog niets aan mankeert en dan ook nog eens een diesel (waar ik vermoedelijk weinig voor terugkrijg) ga ik voorlopig niet doen. Het kost me per maand natuurlijk een paarhonderd euro meer, maar die verdien ik niet terug met een 'dure' inruil. Ik blijf dus nog wel 2-3 jaar door rijden, als het onderhoud niet te gek wordt. Dan kijk ik wel naar een goede stekker-hybride van Peugeot van max 3 jaar oud.

4,5
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Peugeot 508

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens