Peugeot 508 SW Blue Lease GT-line 2.0 BlueHDi 150 (2015)

Peugeot 508 SW Blue Lease GT-line 2.0 BlueHDi 150 (2015)

Uitvoering508 SW Blue Lease GT-line 2.0 BlueHDi 150
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015

Eindelijk weer een 508

Vanaf het moment dat de 508 verscheen, had deze een enorme aantrekkingskracht. Ik was dan ook één van de gelukkige eerste berijders in 2011. Na drie jaar met plezier rondereden te hebben in een SW 1.6 diesel met prima gerobotiseerde bak noodgedwongen (nieuwe baan, nieuwe lease) in een Volvo V60 gaan rijden. Prima auto maar veel te kleine kofferbak en héél prijzig voor wat je ervoor krijgt.

Nu de eerste 4000 km er op zitten. Nieuwe 2.0 diesel bevalt mij uitstekend. Heerlijk rijcomfort op de snelweg. Het is geen snelheidsduivelbij het optrekken, maar wel een heel rustige en comfortabele reiswagen.

Qua comfort en rijgedrag doet de 508 niet onder voor de V60 en is rustiger dan de 1.6 die ik eerder reed.
Schakelen gaat ook prima, niet zo soepel als de Volvo, maar ik merk wel dat dit steeds soepeler gaat.

Heel tevreden over de achteruitrijcamera, mooie optie, net als de dode hoek signalering.

Navigatiesysteem / multimediasysteem valt mij qua bediening wel mee. Het touchscreen zit wel te ver weg als je tijdens het rijden hier iets op wil toetsen. Een aantal basisfuncties zijn redelijk te bedienen vanaf het stuur.

In mijn vorige Peugeot had ik onder de bagageruimte een aardig opbergvak, waar zeker twee dozen wijn in passen. Dit vak is nu meer dan gehalveerd en hier zit de AdBlue tank in, die maakt dat de auto zuiniger en vooral schoner is. Meer vermogen en minder uitstoot dan de 1.6. Een winsituatie.

Later zal ik zeker meer ervaringen delen.

PRIVATE LEASE Peugeot 508