Peugeot 508 SW Blue Lease Executive 2.0 HDi 140pk (2012)
| Uitvoering | 508 SW Blue Lease Executive 2.0 HDi 140pk |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2012 |
| Jaar van aanschaf | 2012 |
| KM-stand bij aanschaf | 2 km |
| KM-stand laatst | 512 km |
508 SW blue lease executive 2.0 HDi 140pk
eerste km gemaakt in de Peugeot en niet ontevreden.
het was al een tijd geleden dat ik een testrit heb gemaakt. De kleur die ik heb gekozen is gris thorium. zwart zie je echt al heel veel en de vorige auto was zwart. het is snel wennen in de auto. De auto rijd soepel en erg stil. super snel is het niet, maar altijd sneller dan de 2.0 126pk van de avensis. Tijdens de testrit had ik de 1.6 halfautomaat mee. daar kon ik niet aan wennen. Dit rijd echt veel beter lekker soepel en trekt goed door in de vijf en zes. het interieur is iet wat plastic maar wel netjes aansluitend. De vering is heerlijk in vergelijking met de avensis. Je zoeft echt over de meeste hobbels heen. Het navigatie systeem werkt bij mij tot nu toe naar behoren. Geen klachten daarover. De audio is voldoende geen topper maar ik heb ook geen extra JBL systeem genomen. De aflevering door peugeot hengelo was prima. later meer als er wat meer km op staan
km 6587:
iets meer ervaring nu met de auto en nog steeds erg tevreden. De auto blijft heerlijk stil ook in duitsland met 190 prima te doen. Het navigatiesysteem werkt naar behoren en de meeste nieuwe aanpassingen aan de wegen zijn er in opgenomen. Het verbruik is nu gemiddeld 5.7l/100km (1 op 17,5). Ik heb een gemiddelde rijstijl, niet echt scheuren maar zeker ook niet sloom.
Radio en bluetooth werken naar behoren. geen opmerkingen daarover.
Toch een paar minpunten:
de bestuurderstoel moest ik aan wennen..
Ik ben niet de kleinste en de zijsteun van de autostoel duwt in mijn been vooral links. Na diverse probeersels wordt het al minder. Echter als je langere ritten maakt (+300 km) merk je dit nog wel.
De B-stijl van de auto is wel erg dik en zorgt ervoor dat je bij het opgaan van de snelweg extra goed moet kijken om de stijl heen. De auto's en motorrijders willen daarin nogal eens in verdwijnen. Alle aanpassingen van de buitenspiegel ten spijt blijft dit oppassen. later meer..