Peugeot 508 SW Blue Lease Executive 1.6 e-HDi (2012)
Uitvoering | 508 SW Blue Lease Executive 1.6 e-HDi |
Versnellingen | 6, Semi Automaat |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Ik heb inmiddels ruim een week geleden mijn Peugeot 508SW opgehaald bij de dealer.
Ik reed voorheen een MPV met 2.5 turbo en vijf cilinders en ik wist dus dat alle auto's die ik daarna zou kiezen tegen zouden vallen. Zeker omdat ik in wou zetten op 20% bijtelling. Dat is dus 'hoog uit' een stationwagon. In mijn zoektocht naar een ruime D-segment auto met 20% bijtelling was de keuze beperkt tot een A4, 508SW, Passat, Superb en I40. Die laatste viel voor mij af omdat het juiste gevoel in de showroom er niet kwam ook al is het een indrukwekkende voordelige auto. De Superb is toch inmiddels al gedateerd en viel daarom af. En de Passat was rationeel de juiste keuze maar mijn hart klopte er niet sneller van en die prijs..... En die 'prijs' was ik genegen om te betalen voor de A4 maar dat is puur emotie want de prijs versus de uitrusting die je krijgt is echt uit verhouding. Ik begrijp de premium gedachte maar er zoveel voor betalen gaat mij te ver. Tja een 508SW is gewoon een hele complete auto. Met name de Blue Lease lijn is super voordelig. Ook al had ik na elektronische problemen met een 307SW in het verleden een Peugeot afgezworen ik heb met mijn volle verstand voor deze auto gekozen. Mijn lease budget was daarnaast toereikend voor veel leuke opties. Met name het leer af dealer vind ik een optie die zeer geslaagd uit pakt (mooi!). Maar de xenon/led verlichting is functioneel weer erg goed. Ik had eerder al xenon maar dit lijkt weer een niveau beter te zijn.
De aflevering van de auto verliep naar wens. Alleen de gekozen audio update af dealer (met sub-woofer en al) stelt zwaar teleur. Ben benieuwd hoe mijn dealer dat gaat oplossen. Dit is natuurlijk een abstracte klacht maar ik was veel beter gewend. Ik hoop dat er een fout gevonden wordt in de montage.
En direct na aflevering een weekend weg met de familie. Dat betekent direct een goede test van mijn voiture. De conclusie was al snel dat ik wat mij betreft een geslaagde keuze heb gemaakt. Ruimte in overvloed in de auto, ik moet wennen aan een lagere zit en instap. De auto is stil op weg en kan meer dan voldoende mee in het verkeer.
Qua ergonomie is de auto best goed. Waar mensen klagen over veel knopjes vindt het ik allemaal goed in elkaar steken en logisch qua opzet. Het overzicht is goed en de instelmogelijkheden van spiegels en stoelen zijn ook goed. De opberg mogelijkheden zijn inderdaad erg beperkt. De navigatie wordt redelijk negatief afgetekend maar ik ben eigenlijk erg tevreden.
Ik had geen 1:20 verwacht met mijn gebruik van de auto maar het verbruik lijkt toch wel aan de hoge kant maar in een update zal ik jullie daarover bijpraten.
Ik zal later ook een foto bijvoegen.