Peugeot 508 SW Blue Lease Executive 1.6 e-HDi (2012)

Peugeot 508 SW Blue Lease Executive 1.6 e-HDi (2012)

Uitvoering508 SW Blue Lease Executive 1.6 e-HDi
Versnellingen6, Semi Automaat
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

Deze auto stond stil in de poule en de teller stond op dat moment op 75k. Inmiddels staat de teller op 126k en vond ik het hoog tijd om mijn ervaringen te delen.

Deze auto heeft zonder meer de looks, zeker in de luxe uitvoering zoals ik hem mag rijden. 17" velgen, donkere achterruiten, hoop chrome al hadden de chromen spiegelkappen niet perse gehoeven. Maar al met al een hele sjieke verschijning, ik kijk nog steeds even om na het parkeren.

De auto ziet er van binnen goed uit, materialen voelen fijn en kwalitatief goed aan. De stoelen zitten goed ondanks dat het gewoon de standaard zetels zijn. Het stuur kan goed naar je toe getrokken worden en met mijn 1.80m. Hou ik het uren zonder een centje pijn uit.
Het panoramadak blijft een een attractie voor met name de kids en geeft veel licht in het interieur waardoor het optisch nog ruimer aandoet.
De bediening van alle toeters en bellen werken prima maar de positie van de cruise control knoppen op het stuur is dramatisch gekozen. Links onder! Je moet dus steeds je linkerhand van boven het stuur halen om een aanpassing te maken, in de praktijk werkt het vreselijk onhandig en went niet. Voor de rest is het prima gesteld met de ergonomie aan boord.
Ik ben geen geluidsfetisjist dus vind het geluid prima maar kan mij voorstellen dat als je er echt verstand van hebt dat het wat magertjes is. Conectiviteit met mijn iPhone werkt ook prima, beetje jammer dat als je een telefoonnummer via de telefoonlijst wilt opzoeken dat het alleen van A naar Z kan, je moet dus heel je lijst af lopen en kan niet direct naar een naam.
Met de navigatie heb ik een haat liefde relatie, als hij het adres weet gaat het prima maar in een eeuwen oude stad als dijon (een Franse stad notabene) was het drama. Of stuurt je soms zomaar van de snelweg af om vervolgens je via de eerst volgende oprit er direct weer op te sturen.

Qua ruimte aanbod is het goed toeven, voor zit er geen middenconsole in de weg voor je knie. Achter heb ik ook nooit iemand horen klagen en de witte boxer heeft alle ruimte in de achterbak. Het optionele hondenrek sluit overigens perfect het achtercompartiment af. Het zit er erg solide in.

Het rijden is vooral op de snelweg erg fijn. Heel comfortabel, weinig geluid, niet te straf geveerd gewoon enorm comfortabel. De motor houdt niet over en in samenwerking met de automaat gaat het helemaal traag. Daar moest ik erg rekening mee houden, met name snel invoegen kan je beter uit je hoofd laten. Ik ben een stuk relaxter gaan rijden, weliswaar uit overmacht :) maar heb je eenmaal vrijbaan dan rijd de auto heel relaxed, (ook op flinke hoge tempo)

Dit waren de positieve punten van de 508.
Dan nu de uitleg waarom ik deze auto of dit merk nooit meer zal kopen.
Hierboven beschreven punten gelden voor de 508 ALS hij rijdt. De auto heeft namelijk veel, heel veel bij de dealer gestaan.

Even een korte opsomming:
-2 accu's versleten
-spiegels die niet meer terug klapten
-nieuwe versnellingsbak, de auto in reverse zetten en vervolgens vooruit wegrijden. (Erg leuk geweest voor de omstanders)
-3x een software update op de (nieuwe)versnellingsbak. dat de bak niet de soepelste is daar heb ik mee kunnen leven maar bij 20 km/pu de bak in zijn 1 zetten en met je hoofd tegen het stuur klappen is redelijk irritant.
-volledig nieuw motormanagement, via een webinar vanuit Frankrijk want de dealer kon het zelf niet uitvoeren. de auto bleef constant onverklaarbare foutmeldingen geven.
-startstop systeem doet het niet (heeft met de accu te maken)
-nieuw achterdeur slot, het was een omgekeerd kinderslot geworden.
-dashboard eruit omdat de temperatuurmeter vervangen moest worden. de meter bleef constant in het rood staan. Daar schrik je wel van op route du soleil.

Al met al een hoop problemen voor een auto die bijna 35k heeft gekost en net 2 jaar oud is. Ik neem aan dat dit exemplarisch is maar het heeft mijn vertrouwen in Peugeot flink aangetast. Privé rijden we ook nog een Volvo 940 estate met bijna 5 ton op de teller maar daar stap ik met meer vertrouwen in dan in mijn mooie stijlvolle fransoos. Ik heb nu al medelijden met de mensen die deze auto na mijn gaan rijden. Ik moet er nog 50k mee en als de auto rijdt wil ik niks anders maar het is gewoon zo ontzettend jammer dat je niet met vertrouwen in een auto stapt en dat heb ik nooit gehad bij een (nieuwe) auto. Mijn vorige auto reed van beurt naar beurt, wellicht toch weer bij de Japanner gaan shoppen volgende keer.

4,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee