Peugeot 508 SW Blue Lease Executive 1.6 e-HDi (2011)
| Uitvoering | 508 SW Blue Lease Executive 1.6 e-HDi |
| Versnellingen | 6, Semi Automaat |
| Bouwjaar | 2011 |
| Jaar van aanschaf | 2011 |
| KM-stand bij aanschaf | 3 km |
| KM-stand laatst | 13.050 km |
Peugeot 508 SW eHDI 112 pk Start stop 2 tronic
September 2010 diende er besloten te worden wat de nieuwe leaseauto zou gaan worden. De Volkswagen Passat kon helaas tot 180.000 km gebruikt worden, daarna moest ie eruit. Op de autosalon van Parijs de nieuwe Passat gezien. Vond het geen mooie auto geworden. Jammer dat VW niet de moeite heeft genomen om ook het interieur aan te passen. Verder speelde dat de Passat die ik weer zou willen, incl. sat nav af fabriek, parkeersensoren rondom en 17 inch LM absoluut niet paste, de trendline was de max. Tegenover VW stond Peugeot met z’n nieuwe 508. Ik viel er direct voor, wat een mooie sjieke wagen! Toen ik de specs zag van de Blue Lease Executive was ik verkocht, dit zou mijn nieuwe auto gaan worden.
Aflevering
Op donderdag 15 april was het zover, afleveren van mijn nieuwe auto. Een 508 SW Blue Lease Executive met als extra accessoires, 17 inch lichtmetaal, Xenon met LED dagrij verlichting en metaallak (Gris Haria). Daarnaast afneembare trekhaak en een volwaardig reservewiel. De volgende dag direct op stap gegaan naar Reims Frankrijk.
1e ervaringen
Omdat ik deze auto vanuit de folder heb besteld en er niet mee heb gereden was ik enigszins bang dat het rijden met de 2tronic zou gaan tegenvallen. De pers is er massaal over gevallen, hoe werkt dit in de praktijk? Het valt mij 100% mee, als je wat speelt met het gaspedaal bij schakel momenten is er redelijk vloeiend mee te rijden. Verder is het een heerlijke reisauto. Vol bepakt met 4 volwassenen, de nodige bagage en een aantal doosjes Champagne kon de auto vlot meekomen met het verkeer. Wat echter een enorme domper is het Sat Nav systeem, wat een enorm drama! De dealer bevestigde mij dat de sat. Nav was voorzien van update 2010 / 2011. Hier was echter niets van waar. Rondweg Eindhoven stond er niet op, mijn gedeelte van de straat (woon hier 5 jaar) stond er niet op, mijn werkplek sinds 2 jaar staat er niet op. Schande dat Peugeot Nederland dit zo durft te leveren. Een Tom Tom van 199 euro (vandaag in de aanbieding bij MM) is meer up to date, is beter te bedienen en geeft betere verkeersinformatie, nogmaals 3 x schande dat Peugeot Nederland en zo een slecht werkend systeem durft te leveren. Dit wordt een dikke klacht.
De reacties van mijn collega’s, wat een gave bak, sjiek, mooi waren niet van de lucht. Ook de klant met wie ik was lunchen was vol lof over de auto, leuk!
Ik zal de komende tijd in mijn review mijn verder ervaringen delen en het vervolg van het sat nav systeem hier meenemen.
Gekozen voor Super Tom Tom Go Live 1005
Nu ik ongeveer 13.000 kilometer heb gereden heb ik de auto goed leren kennen.
De positieve punten:
-De auto is op kruissnelheid heerlijk stil, bijna geen motorgeluid, geen banden of winden geluid gewoon heerlijk stil.
-Het automatische schakelen van de auto gaat redelijk soepel. Als je minder inhouden wilt bij het schakelen even voet van het gas en het gaat een stuk soepeler. Nog beter is om met half gas te rijden, dan voel je er bijna niets van.
-De radio is prima, je kan van zenders wisselen met een knop op het stuur. Het aller fijnste vind ik dat ik lekker mijn Iphone kan gebruiken met al mijn muziek. Door met afspeellijsten te werken heb ik op al mijn ritten een grote variëteit aan muziek.
Minder goed punten:
-Rondom zicht is dramatisch, door de te brede B stijlen is het zicht zowel naar links achter als naar rechts zeer slecht. Dit geeft mij een zeer onveilig gevoel.
-af en toe wordt de telefoon niet verbonden met de auto en dien je deze handmatig te koppelen. Vraag is of dat aan de telefoon of aan de auto ligt? Erger is dat je door alle namen moet heen scrollen als je naar iemand met een "Z" wil bellen. Onderaan je lijst beginnen kan niet. Helaas heeft deze auto geen voice control.
-Het slechtste bewaar ik voor het laatst. het sat.nav systeem. Wat een waardeloos stuk non techniek is dit! De software is van 2009 - 2010. Straten met huizen die van ellende in elkaar zakken , zo oud, staan niet op de kaart. Waardeloze file informatie, traag enz.enz. Peugeot Nederland weet van deze problemen en geeft aan dat zij mogelijkerwijs in het najaar met een update komen welke tegen betaling van 150 euro kan worden gekocht. De blody limit, een auto van 35K leveren met zeer oude software en dan met zo'n slecht idee komen. Ik heb inmiddels 2 weken een oude vertrouwde maar zeer goed werkend GO Live 1005 in de auto laten installeren. Hier ben ik zeer tevreden over, Tom Tom, way to go!